Σακοράφα: «Το ΣΕΦ μας ενημέρωσε ότι πρέπει να πληρώσουμε για να κάνουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα»

Newsroom
Σακοράφα: «Το ΣΕΦ μας ενημέρωσε ότι πρέπει να πληρώσουμε για να κάνουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα»

bet365

Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου μετά τα όσα ανέφερε η Σοφία Σακοράφα για το ΣΕΦ, από την Αρχαία Ολυμπία.

Τεράστιο ζήτημα φαίνεται πως προκύπτει για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, από τα λεγόμενα της Σοφίας Σακοράφα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, μιλώντας στην Αρχαία Ολυμπία στο 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ με θέμα «Ο ελληνικός αθλητισμός στον δρόμο για το Παρίσι», ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ΣΕΦ όσον αφορά τη χρήση του σταδίου.

Σύμφωνα με την κα. Σακοράφα, η διοίκηση του ΣΕΦ ενημέρωσε προχθές τον ΣΕΓΑΣ πως για να κάνει χρήση του γηπέδου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη για να βελτιωθούν οι κατασκευές που απαιτούνται!

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στάδιο για να κάνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν υπάρχει κανένα στην Ελλάδα. Ούτε καν το ΣΕΦ. Μόλις προχθές πήραμε μία ωραία επιστολή από τη διοίκηση του ΣΕΦ ότι το Στάδιο είναι κατεστραμμένο και ότι θα πρέπει η Ομοσπονδία να φροντίσει να βελτιώσει την κατασκευή. Αν είναι δυνατόν... Στάδιο για τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, πιστοποιημένο, υπάρχει μόνο ένα, αυτό των Σερρών σε ολόκληρη την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σακοράφα.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου στάθηκε γενικότερα στο ζήτημα των εγκαταστάσεων.

«Σε καλή κατάσταση, καλά ταρτάν, αλλά όχι πιστοποιημένα είναι στο Πανθεσσαλικό που πηγαίνουμε κάθε χρόνο για να κάνουμε κάποιους αγώνες και είναι και το Παγκρήτιο. Ενημερώθηκα πριν από λίγο και χάρηκα ότι σε λίγο τελειώνει το Στάδιο της Λάρισας που θα είναι πιστοποιημένο και θα έχει όλες τις προδιαγραφές. Ανακατασκευασμένο με καλό ταρτάν, αλλά όχι ακόμη πιστοποιημένο, είναι το Στάδιο των Τρικάλων» είπε.

Σακοράφα: «Καταργούν τις ρίψεις για χώρους αναψυχής

Στη συνέχεια η Σοφία Σακοράφα στάθηκε και στο ζήτημα του ΟΑΚΑ δείχνοντας ιδιαίτερα απαισιόδοξη για την ταχύτητα των έργων ανακαίνισης.

«Όπως γνωρίζετε αυτές τις προδιαγραφές τις ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν και οι επιδόσεις των αθλητών ν’ αναγνωρίζονται, αλλά ν’ αναγνωρίζεται και το ranking, μία διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για τους αθλητές μας για την παγκόσμια βαθμολογία και την κατάταξή τους. Εξαιτίας αυτής της κακοκατασκευής από τον πρώτο χρόνο χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Η έγνοια μου εμένα αυτή τη στιγμή είναι ν’ αποκτήσει ο στίβος γήπεδα σε όλη την Ελλάδα που θα μπορούν τα παιδιά μας να γυμνάζονται. Τώρα ν’ απαιτούσα μέσα σε όλα αυτά να υπάρχει και ένα κλειστό προθερμαντήριο που δεν υπάρχει σε όλη την Αττική θα ήταν και προκλητικό και αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικά απαράδεκτη η κατάσταση στο κλειστό προθερμαντήριο του ΟΑΚΑ όπου ας μην ξεχνάμε ότι γυμνάζονται οι κορυφαίοι πρωταθλητές μας, οι Ολυμπιονίκες μας, οι αθλητές μας με μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Για τις ρίψεις σε όλη την Αττική υπάρχει ένα και μοναδικό γήπεδο στον Άγιο Κοσμά και για όσο θα υπάρχει αυτό. Ξέρετε όλοι ότι αυτό θα μας λείψει μέχρι να μπουν οι μπουλντόζες. Μας λένε από τη Lamda Development ότι θα γίνει το νέο, αλλά με το... πως πάνε οι κατασκευές στην Ελλάδα, αυτό δεν πρόκειται να έχει γίνει μέχρι τους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δε ανακατασκευή του ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο... το τονίζω αυτό γιατί γι’ αυτό κατασκευάστηκε και γι’ αυτό πλήρωσε ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, η οποία κατά τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς είναι πιθανό να ολοκληρωθεί παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 καταργεί και δεν προβλέπει κανένα γήπεδο ρίψεων γιατί κατά τα λεχθέντα θυσιάζεται υπέρ χώρων αναψυχής».

 

Τελευταία Νέα