Στίβος: Συνεχίζονται οι ανεξάρτητοι έλεγχοι στα εργαστήρια της RusAF μέχρι το Συμβούλιο της WA

Newsroom
Στίβος: Συνεχίζονται οι ανεξάρτητοι έλεγχοι στα εργαστήρια της RusAF μέχρι το Συμβούλιο της WA

bet365

Οι ανεξάρτητοι έλεγχοι συνεχίζονται στα εργαστήρια της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου (RusAF) από την Παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics - WA) με την πρόθεση να επιστρέψουν οι αθλητές σε διεθνείς αγώνες και στόχο αλλάξει η αθλητική κουλτούρα της Ρωσίας.

Ανεξάρτητος έλεγχος σχετικά με τις αλλαγές στο αντιντόπινγκ στη Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα έκθεση προς την Παγκόσμια ομοσπονδία (World Athletics - WA) αναμένεται μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι ελεγκτές που εργάζονται για τη WA έχουν αρχίσει να εξετάζουν την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου (RusAF).

Εκπρόσωπος της WA επιβεβαίωσε στο Ιnsidethegames ότι ο ανεξάρτητος έλεγχος, ο οποίος επιδιώκει να αξιολογήσει την αλλαγή κουλτούρας στον ρωσικό στίβο όσον αφορά τις πρακτικές αντιντόπινγκ (απαραίτητος πρόδρομος για τη συζήτηση σχετικά με πιθανές ημερομηνίες αποκατάστασης), "υλοποιείται".

Ο ίδιος προσέθεσε: «Μια έκθεση θα είναι έτοιμη για να τη συζητήσει η ειδική ομάδα πριν η ίδια παρουσιάσει μια ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο αποκατάστασης στο Συμβούλιο της WA, στα τέλη Νοεμβρίου».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλείται τη Μαργαρίτα Παχνότσκαγια, μία από τους δύο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που εργάζονται στην υπόθεση της RusAF για τη WA και πρώην αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ρωσικού οργανισμού αντιντόπινγκ - RUSADA, η οποία δήλωσε ότι οι ελεγκτές θα είναι σε θέση να παράσχουν στην ομάδα εργασίας την έκθεσή τους «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

Παρ' όλα αυτά, οι υποθέσεις για το άμεσο μέλλον και τη συμμετοχή ανεξάρτητων Ρώσων σε διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι αισιόδοξες αφού η εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ρωσία δυσχεραίνει τις καταστάσεις. Πάντως έως το τέλος του έτους θα έχουν υπάρξει νέες, σημαντικές εξελίξεις και αποφάσεις από την Παγκόσμια ομοσπονδία για τον ρωσικό στίβο.

 

Τελευταία Νέα