Στίβος: Απεβίωσε ο πατέρας του Ντέρεκ Ρέντμοντ (vid)

Newsroom
Στίβος: Απεβίωσε ο πατέρας του Ντέρεκ Ρέντμοντ (vid)

bet365

Ο πατέρας του Ντέρεκ Ρέντμοντ, Τζιμ, που είχε προκαλέσει μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Ο πατέρας του πρώην Βρετανού αθλητή του στίβου Ντέρεκ Ρέντμοντ, ο Τζιμ Ρέντμοντ, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Πατέρας και γιος είχαν συγκλονίσει τον πλανήτη στην διάρκεια του ημιτελικού των 400 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη, σε μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο Ντέρεκ τραυματίστηκε στον τένοντα και δεν μπορούσε να τρέξει στην διάρκεια της κούρσας. Ομως, αντί να κάτσει στο έδαφος, σηκώθηκε και προσπάθησε να τερματίσει έστω και κουτσαίνοντας. Τότε, ο πατέρας του, κατάφερε να προσπεράσει την ασφάλεια του γηπέδου και «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο, για να πάρει το παιδί του στους ώμους και να το βοηθήσει να περάσει την γραμμή του τερματισμού, μέσα σε αποθέωση από το κοινό που είχε σηκωθεί στο πόδι.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Ντέρεκ Ρέντμοντ και την οικογένειά του μετά τον θάνατο του πατέρα του, Τζιμ. Μαζί, μας έφεραν μια από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε η ΔΟΕ στο λογαριασμό Twitter των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δύο δεκαετίες αφότου βοήθησε τον Ντέρεκ να περάσει τη γραμμή, ο Τζιμ ήταν λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. «Ό,τι κι αν συνέβαινε, έπρεπε να τερματίσει και θα τον βοηθούσα να τερματίσει» είχε πει ο Τζιμ στο BBC μετά τον αγώνα και πρόσθεσε:

«Ξεκινήσαμε την καριέρα του μαζί και θα την τελειώναμε μαζί».

 

Τελευταία Νέα