Τζένγκο: Αρχισε προετοιμασία με φόντο την Βουδαπέστη

Newsroom
Τζένγκο: Αρχισε προετοιμασία με φόντο την Βουδαπέστη

bet365

Επιστροφή στη δουλειά για την Ελίνα Τζένγκο η οποία έχει ως βασικό στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Η Ελίνα Τζένγκο ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της φετινής περιόδου στον στίβο.

Η 20χρονη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με βολή στα 65,81 μέτρα και ήταν μία από τις κορυφαίες στον κόσμο βάσει επίδοσης.

Πλέον, μετά από λίγη (και απαραίτητη) ξεκούραση, επέστρεψε στις προπονήσεις, έχοντας στο βάθος του μυαλού της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2023.

«Ξεκουράστηκε, είχε να τακτοποιήσει και αρκετές υποχρεώσεις και πλέον επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις. Κάθε χρόνο ξεκινάμε τη χρονιά με υψηλούς στόχους το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Σίγουρα στις προτεραιότητες μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23», είπε ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την Τζένγκο, που είναι μέλος της Team Future της Bwin και συμπλήρωσε:

«Η Ελίνα το 2022 έκανε 14 αγώνες και αυτό την κούρασε αρκετά. Το 2023 ο στόχος είναι να κάνει λιγότερους αγώνες και να επικεντρωθεί κυρίως σε δυνατά μίτινγκ στο εξωτερικό. Η προπόνηση αυτό το διάστημα θα γίνει στην Χαλκιδική, ενώ την περίοδο των εορτών, όπου τα παιδιά θα έχουν κενό από τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις, θα πάμε προετοιμασία όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια σκέψη για προετοιμασία στη Νότιο Αφρική την άνοιξη, ώστε η Ελίνα να προετοιμαστεί δίπλα σε άλλα γκρουπ ακοντιστών».

Με υψηλές προσδοκίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Έλληνα προπονητή.

«Η Αναστασία Ντραγκομίροβα έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία, στα σύνθετα. Η Αναστασία, φέτος έκανε καλές εμφανίσεις, ύστερα από δύο χρόνια συντήρησης, λόγω του ποδιού. Από το 2022 η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στο σύνθετο. Πρόθεση μας είναι να κάνει σύνθετο και τον χειμώνα, για να έχει έναν ακόμη αγώνα στα πόδια της. Πέρυσι της έλειπαν οι αγώνες, μετά τον Μάιο κατάφερε να βρει τον ρυθμό της» ανέφερε για τη νεαρή αθλήτρια των συνθέτων.

«Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης (αμφότεροι μέλη της Team Future της Bwin), θα μπουν στον κλειστό με στόχο τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Σοφία Κεσσίδη θα διεκδικήσει συμμετοχή και μια καλή παρουσία στη δισκοβολία στο Ευρωπαϊκό Κ23».

Ο Γιώργος Μποτσκαριώβ αναμένει την υλοποίηση της κατασκευής χώρου προπόνησης για τους αθλητές και τους αθλήτριες της πόλης, προκειμένου οι συνθήκες προπόνησης να γίνουν κατάλληλες για αθλητές και αθλήτριες αυτού του επιπέδου.

«Έχει εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία προπονητικού χώρου ρίψεων με δύο κλωβούς για δισκοβολία και σφυροβολία, μία βαλβίδα για σφαιροβολία κι έναν διάδρομο για ακοντισμό. Πιστεύω πως σύντομα θα το έχουμε στη διάθεση μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα