Μπολτ: «Εκτός από το τρέξιμο, τα κάνω όλα αργά»

Newsroom
Μπολτ: «Εκτός από το τρέξιμο, τα κάνω όλα αργά»

bet365

O Γιουσέιν Μπολτ βρέθηκε στο Μιλάνο και δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει pasta, με τον 36χρονο Τζαμαϊκανό να μιλά για τη ζωή του μακριά από την πίεση του πρωταθλητισμού, για τον Μπομπ Μάρλεϊ και το αγαπημένο του ποδόσφαιρο.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει αποχωρήσει εδώ και πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, όμως ο 36χρονος Τζαμαϊκανός δεν σταματά να βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Ο Τζαμαϊκανός βρέθηκε στο Μιλάνο για τις ανάγκες σε διαφημιστική καμπάνια και έκανε δηλώσεις στην La Gazzetta dello Sport.

Ο Μπολτ αναφέρθηκε στη ζωή του μετά τον πρωταθλητισμό, χαρακτήρισε τον Φρεντ Κέρλι ως τον κορυφαίο σπρίντερ αυτή τη στιγμή, μίλησε για τον Μπομπ Μάρλεϊ, το ποδόσφαιρο, ενώ αναφορικά με τα ρεκόρ του και ειδικά τα 9.58 στα 100μ. απλά τόνισε πως «δεν υπάρχει κάποιος ικανός που μπορεί να το σπάσει».

Οι δηλώσεις του Μπολτ

Τι κάνει τώρα ο Γιουσέιν Μπολτ;

«Προσπαθώ να χαλαρώνω όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Περνάω πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, βοηθώντας στο σπίτι με τα παιδιά. Χαλαρώνω, παίζω ντόμινο με τους φίλους μου. Εκτός από το τρέξιμο, τα κάνω όλα αργά. Τρώω και περπατάω αργά. Είμαι πάντα χαλαρός, είμαι Τζαμαϊκανός και έτσι... κανένα πρόβλημα».

Για τον Μπομπ Μάρλεϊ

«Εγώ πιο διάσημος από αυτόν; Δεν πρόκειται για κάποιον αγώνα. Ακόμα θυμάμαι πώς ήταν ένα από τα πρώτα μου ταξίδια στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2001. Ήμουν 14 και όταν μπήκα στο γήπεδο έπαιζε τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ τραγούδι που όλοι τραγούδησαν στα αγγλικά και ένιωθα χαρούμενος που ήμουν Τζαμαϊκανός».

Ποιον θεωρεί κορυφαίο σπρίντερ αυτή τη στιγμή

«Θεωρώ τον Φρεν Κέρλι, είναι ο μόνος που τα πήγε καλά τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όταν πετύχεις σε δύο διοργανώσεις με αυτούς τους χρόνους γίνεσαι σημείο αναφοράς.

Μεταξύ των γυναικών, η συμπατριώτισσά μου Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις ήταν φανταστική. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος μαζί της. Της είπα μετά τη νίκη στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα: "Είσαι εξαιρετική, ο τρόπος που συνεχίζεις να κυριαρχείς με εκπλήσσει.

Μόνο οι μεγάλοι πρωταθλητές ξέρουν να μείνουν σε υψηλό επίπεδο για πολύ καιρό και είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια».

Σχετικά με τον Μαρσέλ Τζάκομπς

«Δεν τον έχω γνωρίσει ακόμα, αλλά ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα στο Instagram. Του έγραψα" Πρόσεχε, αυτή είναι η ώρα να κρατηθείς, γιατί όλοι θα προσπαθήσουν να σε νικήσουν". Είναι ένας πολύ καλοδουλεμένος σπρίντερ και ένας όμορφος άνθρωπος. Το παγκόσμιο ρεκόρ μου, τα 9.58; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή ικανός να σπάσει το ρεκόρ μου. Αλλά η ελπίδα δεν διαψεύδεται σε κανέναν, τα πάντα είναι δυνατά. Το μότο μου ήταν πάντα αυτό: "Μη νομίζεις ότι υπάρχει το αδύνατο"».

Για το ποδόσφαιρο

«Προσπάθησα στην Αυστραλία, αλλά δεν πέτυχε. Δεν υπήρχαν προϋποθέσεις, ίσως έκανα λάθος, πήγα στην Αυστραλία για να μείνω μακριά από την πίεση, ενώ θα έπρεπε να είχα προσπαθήσει στην Ευρώπη.

Ο Χάαλαντ και ο Μπαπέ είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή, ενώ ο αγαπημένος μου προπονητής παραμένει ο Άλεξ Φέργκιουσον. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ελπίζω να κερδίσει η Αργεντινή του Μέσι, ίσως σε έναν τελικό εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο...».

 

Τελευταία Νέα