Γιουσέιν Μπολτ: «Τα videogames με έκαναν ολυμπιονίκη»

Newsroom
Γιουσέιν Μπολτ: «Τα videogames με έκαναν ολυμπιονίκη»

bet365

Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ, μίλησε για την επίδραση που είχαν πάνω στην καριέρα του τα videogames.

Συνήθως τα videogames «καίνε» το μυαλό αθλητών που περνούν ώρες στην κονσόλα και την οθόνη. Στην περίπτωση του Γιουσέιν Μπολτ όμως, είχαν θετική επιρροή. Ετσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος, μιλώντας στο BBC.

Ο Τζαμαϊκανός θρύλος των σπριντ, βρέθηκε σε εκπομπή για βιντεοπαιχνίδια και τόνισε πως αυτά τον βοήθησαν αρκετά στο να δημιουργήσει νοοτροπία νικητή.
Όπως είπε, περνούσε ώρες παίζοντας Mario Kart και Mortal Kombat, αλλά αυτό ήταν που τον έκανε ανταγωνιστικό από μικρή ηλικία.

«Τα video games μου άνοιξαν την όρεξη να πετύχω σαν αθλητής. Με βοήθησαν αρκετά στον στίβο γιατί έμπαινα με την ίδια νοοτροπία που έχω κι όταν παίζω παιχνίδια. Τη νοοτροπία του νικητή» είπε αρχικά.

«Μικρός έπαιζα συνέχεια video games. Θυμάμαι έχανα προπονήσεις για να πάω σε κατάστημα και να αγοράσω ένα παιχνίδι. Όταν όμως ο προπονητής μου έπαιρνε τηλέφωνο τον πατέρα μου και του έλεγε ότι δεν πήγα για προπόνηση, δεν είχα τι να του απαντήσω. Αν υπήρχαν τα esports ως άθλημα τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα θα συμμετείχα. Τα βιντεοπαιχνίδια βγάζουν τις σκοτούρες που έχεις στο μυαλό σου και επικεντρώνεσαι στο να κερδίσεις» πρόσθεσε ο ρέκορντμαν στα 100μ. και 200 μέτρα.


 

Τελευταία Νέα