Στίβος: Ετοιμος να γράψει ιστορία στο Βερολίνο ο Κιπτσόγκε

Newsroom
Στίβος: Ετοιμος να γράψει ιστορία στο Βερολίνο ο Κιπτσόγκε

bet365

Να κυνηγήσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο, θα επιδιώξει αύριο ο Ελιουντ Κιπτσόγκε στο Βερολίνο, όπου θα αγωνιστούν και οι δικοί μας, Κ. Γκελαούζος και Π. Καραϊσκος.

Τα μάτια των φίλων του στίβου στρέφονται αύριο το πρωί (25/9) στο Βερολίνο.

Εκεί, στις 9:15 το πρωί, ώρα Ελλάδος, θα δοθεί η εκκίνηση στον κορυφαίο, από πλευράς επιδόσεων, μαραθώνιο του κόσμου, όπου ο Ελιούντ Κιπτσόγκε θα προσπαθήσει να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει στην ίδια κούρσα το 2018 (2:01.39). Η φλατ διαδρομή έχει δώσει την ευκαιρία να καταρριφθεί 7 φορές η παγκόσμια επίδοση και ο Κενυάτης θέλει να το καταφέρει για όγδοη φορά.

Ο ίδιος ήταν λίγο συγκρατημένος στην συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η νίκη. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρέπει να περιμένει κανείς να τον δει να τρέχει κάτω από τις 2 ώρες…

«Εάν κάνω έναν καλό αγώνα, θα καταρρίψω το ατομικό ρεκόρ μου. Είναι δύσκολο να τρέξω κάτω από 2 ώρες αν και το έχω κάνει υπό ειδικές συνθήκες (2019 στη Βιέννη). Δεν πρόκειται να τρέξω τόσο γρήγορα, απλώς θα κάνω ένα καλό τρέξιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κιπτσόγκε που αν κερδίσει τον αγώνα, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο οποίος έχει επικρατήσει τέσσερις φορές στο Βερολίνο.

Στο Βερολίνο θα έχουμε και διπλή ελληνική συμμετοχή. Οι Κώστας Γκελαούζος και Παναγιώτης Καραϊσκος θα κυνηγήσουν ένα ατομικό ρεκόρ μετά από μία πολύ καλή και έντονη προετοιμασία που έκαναν σε υψόμετρο.

 

Τελευταία Νέα