Στίβος: Υποψίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνες σε επτά χώρες!

Newsroom
Στίβος: Υποψίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνες σε επτά χώρες!

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε πως βάζει υπό παρακολούθηση 7 ομοσπονδίες καθώς υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» για στημένα αποτελέσματα προκειμένου αθλητές να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ερευνα έχει ξεκινήσει η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου εις βάρος 7 ομοσπονδιών, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση στημένων αποτελεσμάτων!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ακεραιότητας της World Athletics, υπάρχουν συνολικά 17 αναφορές για ύποπτα αποτελέσματα, από την περίοδο των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021! Εκανε μάλιστα και γραπτώς γνωστό στις ομοσπονδίες πως θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων τους.

Οι ομοσπονδίες που ελέγχονται, είναι αυτή της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, του Κιργιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Η WA ανακοίνωσε μάλιστα πως δεν θα αναγνωρίσει αποτελέσματα που έχουν γίνει σε αγώνες στις συγκεκριμένες χώρες, με εξαίρεση διεθνή μίτινγκ, αλλά και αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της. Άκυρα θα θεωρηθούν τοπικά μίτινγκ, εθνικά πρωταθλήματα κ.α. Πλέον, εγχώριες διοργανώσεις θα ελέγχονται από ανθρώπους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, με τις χώρες αυτές να κινδυνεύουν με αποκλεισμό στο επόμενο παράπτωμα.

Και 11 αθλητές τιμωρούνται για χειραγώγηση αγώνων

Παράλληλα, η επιτροπή δεοντολογίας ανακοίνωσε πως έχει αφαιρέσει αποτελέσματα από 11 αθλητές από το διάστημα 2001-2013, επίσης για χειραγώγηση αγώνων. Σε ορισμένες από αυτές μάλιστα, αφαιρούνται μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις.

Ανάμεσά τους είναι αθλητές όπως ο εμποδιστής Σι Ντονγκπένγκ (αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 2022), αλλά και αρκετοί αθλητές από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και την Αιθιοπία.

 

Τελευταία Νέα