Στιβος: Ο μαραθώνιος της Βοστώνης ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή μη δυαδικών αθλητών

Newsroom
Στιβος: Ο μαραθώνιος της Βοστώνης ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή μη δυαδικών αθλητών

bet365

Σημαντικό βήμα για το δικαίωμα συμμετοχής σε αθλητικά δρώμενα έκανε ο μαραθώνιος της Βοστώνης που για πρώτη φορά το 2023 θα επιτρέπει σε μη δυαδικούς δρομείς (non binary) να συμμετέχουν στον αγώνα χωρίς να δηλώνουν φύλο.

Ενα τεράστιο βήμα για το δικαίωμα στην συμμετοχή μη δυαδικών ανθρώπων να συμμετέχουν σε αγώνες στίβου, έκαναν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ο παλαιότερος και εκ των κορυφαίων παγκοσμίως, διεθνής μαραθώνιος, άνοιξε την πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχών για την διοργάνωση του 2023, ανακοινώνοντας πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία των μη δυαδικών, θα μπορούν πλέον να δηλώνουν συμμετοχή χωρίς να είναι απαραίτητο να δηλώσουν στην κατηγορία ανδρών ή γυναικών, αλλά ξεχωριστά.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται από έναν διεθνή αγώνα μία τέτοια κίνηση, η οποία αποθεώνεται από τους Αμερικανούς δρομείς, με την διοργανωτές να τονίζουν πως προς το παρόν δεν υπάρχουν για την κατηγορία αυτή όρια πρόκρισης για συμμετοχή και είναι κάτι στο οποίο δουλεύουν ώστε να μην ξεφύγει ο αριθμός συμμετοχών στην διοργάνωση (υπολογίζουν ως 30.000 δρομείς σε μαραθώνιο, 5αρι και 10αρι).

Ο διεθνής μαραθώνιος της Βοστώνης θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

 

Τελευταία Νέα