Τζένγκο: Ετοιμη για μεγάλη βολή στην…έδρα της για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Newsroom
Τζένγκο: Ετοιμη για μεγάλη βολή στην…έδρα της για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

bet365

Το Καυτανζόγλειο στάδιο έχει γίνει την φετινή σεζόν το δεύτερο σπίτι της Ελίνας Τζένγκο κι εκεί το Σαββατοκύριακο θέλει να πάρει τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με μία μεγάλη βολή.

Η Ελίνα Τζένγκο στο Καυταντζόγλειο πραγματοποιεί μέρος της προπόνησης της, καθώς και πολλούς αγώνες εδώ και χρόνια. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διοργάνωση εκεί.

Την εμπειρία αυτή θα τη ζήσει το Σαββατοκύριακο (25-26/6), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23. Η δεύτερη κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο στον ακοντισμό με 65,40 μ., στα μόλις 19 της χρόνια φαντάζει ως μία από τις ανερχόμενες αθλήτριες του αγωνίσματος παγκοσμίως και αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης.

«Περιμένουμε πως και πως να γίνουν αγώνες στη Θεσσαλονίκης. Τόσα χρόνια πηγαίνουμε στην Πάτρα και τώρα ήρθε η στιγμή να αγωνιστούμε κι εμείς μέσα στο σπίτι μας.
Έχουν τρελαθεί όλοι και περιμένουν να έρθουν να μας δουν. Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συμφοιτητές, αλλά και απλοί φίλοι του στίβου θα είναι στο Καυτανζόγλειο για να μας χειροκροτήσουν. Όλη αυτή τη ατμόσφαιρα δημιουργεί και σε μας μια ευχάριστη διάθεση και προσμονή για τους αγώνες» είπε η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον θα διεκδικήσει να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες στον τελικό του ακοντισμού.

Η αθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin, πριν λίγες ημέρες είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε αγώνα Diamond League, στο Παρίσι.
«Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική. Η αλήθεια είναι πως έσφιξα λίγο από την όλη ατμόσφαιρα και τον κόσμο και όχι τόσο με τις υπόλοιπες αθλήτριες, που της είχα αντιμετωπίσει και στα προηγούμενα μίτινγκ. Όλοι αυτοί οι αγώνες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για εμένα. Είμαι μόλις 19 χρονών και έχω την ευκαιρία να είμαι σε σημαντικές διοργανώσεις και να μαζεύω εμπειρίες που θα μου φανούν χρήσιμες για το μέλλον. Το ακόντιο είναι ελαφρύ όργανο και είναι πολύ εύκολο να έχεις αστάθεια στις προσπάθειες. Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι είχα κάποιες χαμηλές βολές στη διάρκεια των αγώνων. Μαθαίνω και διαχειρίζομαι τις καταστάσεις και τον εαυτό μου μέσα στους αγώνες» ανέφερε και κατέληξε:

«Αυτή την εποχή έχουμε επικεντρωθεί στη βελτίωση της τεχνικής, αφού τους μήνες της χειμερινής περιόδου είχε μπει μεγάλος όγκος προπόνησης. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν από τους δύο αγώνες, ούτε να ρίξω το βάρος μου σε έναν από τους δύο. Έχουμε μπροστά μας το Όρεγκον επικεντρωνόμαστε σε αυτό κι έπειτα προχωράμε για το Μόναχο».

 

Τελευταία Νέα