Στεφανίδη: «Είμαι στην καλύτερη περίοδο της ζωής μου»

Newsroom
Στεφανίδη: «Είμαι στην καλύτερη περίοδο της ζωής μου»

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν παρούσα στην συν. Τύπου του Filothei Women Gala όπου την Τετάρτη θα κάνει τον πρώτο της αγώνα για φέτος επί ελληνικού εδάφους.

Μετά από ένα σερί αγώνων στις ΗΠΑ και το Diamond League του Μπέρμιχαμ, το ελληνικό κοινό θα δει την Τετάρτη (1/6) για πρώτη φορά φέτος από κοντά την «χρυσή» ολυμπιονίκη του 2016 στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Στεφανίδη ήταν παρούσα στην συνέντευξή Τύπου των διοργανωτών, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ηλικιακά είμαι την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Εχω ωριμάσει ως αθλήτρια. Εχει να κάνει και με την φύση του αγωνίσματος. Είμαι πιο καλά σωματικά απ’ ότι ήμουν τα τελευταία 3 χρόνια. Σίγουρα δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν πριν τρία χρόνια, αλλά είμαι σε καλό δρόμο εν όψει Παρισιού. Είμαι σημαντικά καλύτερα σε σχέση με το 2018».

Για την διοργάνωση της Φιλοθέης, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ είπε:

«Είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ και φέτος. Πέρυσι λόγω συνθηκών αποφασίσαμε να μην αγωνιστώ, αλλά φέτος ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το πρόγραμμα ήταν βολικό και καταφέραμε να έρθουμε. Στόχος μου είναι να κάνω μία καλή επίδοση. Η κορυφαία στον κόσμο αυτή τη στιγμή για το 2022 είναι στα 4,73μ. και νομίζω ότι μπορώ να την κάνω. Είμαι λίγο ασταθής λόγω του ότι δεν έκανα κλειστό και είχα ορισμένα προβλήματα, αλλά είμαι καλά».

Σε ερώτηση του Gazzetta για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας αγώνας αποκλειστικά για γυναίκες, η Στεφανίδη απάντησε:

«Γενικά ο αθλητισμός κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Ισως ακούγεται κάπως το ότι έχουμε ένα μίτινγκ αποκλειστικά για γυναίκες και φαίνεται σαν να πάμε στο άλλο άκρο. Ομως η αλήθεια είναι ότι βολεύει το γήπεδο να κάνεις αγωνίσματα μόνο για γυναίκες λόγω χώρου. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι αγώνες γιατί τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σε ομαδικά αθλήματα. Στον στίβο βέβαια δεν ισχύει και τόσο αυτό. Είναι σημαντικό να υπάρχουν όμως οι επιλογές στα κορίτσια και μία από αυτές είναι ο στίβος».

Παρούσα και η πρωταθλήτρια του ύψους, Μαρίγια Βούκοβιτς που θα αγωνιστεί την Τετάρτη.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα είμαι παρούσα και πραγματικά νοιώθω σαν στο σπίτι μου. Αγωνίζομαι με φίλες όπως η Ζάκκα, και ελπίζω να φέρουμε καλά αποτελέσματα»

Η…. αποκάλυψη της Μπακογιάννη για την 10χρονη Στεφανίδη

Παρούσα ήταν και η Ολυμπιονίκης του 1996 στην Ατλάντα Νίκη Μπακογιάννη, η οποία αποκάλυψε μία ιστορία από την…10χρονη Κατερίνα Στεφανίδη.

«Τώρα που την βλέπω θυμήθηκα ότι το 2000 είχα σκεφτεί να κάνω επί κοντώ. Θυμάμαι ότι πήγα για προπόνηση και ήταν με την μητέρα της. Μου είπαν να κάνω ζέσταμα μαζί της κι εγώ σκεφτόμουν “μα θα με βάλουν να κάνω ζέσταμα με ένα 10χρονο;”. Το 10χρονο όμως έφτασε στα ουράνια και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».

Οσον αφορά την διοργάνωση, ο επικεφαλής της και «ψυχή» του ΑΟ Φιλοθέης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, έδωσε ορισμένα στοιχεία για την διοργάνωση η οποία θα περιλαμβάνει φέτος πέντε αγωνίσματα.

«Για 23η χρονιά καταφέρνουμε να διοργανώσουμε το Gala. Εχουμε επανέλθει σε μία κανονικότητα στα αθλητικά δρώμενα και τα μίτινγκ που γίνονται στην Ελλάδα και ευελπιστούμε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι ένα ιβέντ που στηρίζει την γυναίκα αθλήτρια η οποία έχει δώσει στην Ελλάδα περισσότερες διακρίσεις αναλογικά σε σχέση με τους άνδρες. Το μίτινγκ αυτό το χαρακτηρίζει αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξάγεται αποκλειστικά για γυναίκες»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα