Diamond League: Νίκες για Μάχουτσικ και Ντουπλάντις στο Γιουτζίν

Newsroom
Diamond League: Νίκες για Μάχουτσικ και Ντουπλάντις στο Γιουτζίν

bet365

Η Γιαροσλάβα Μάχοτυσικ και ο Αρμάντ Ντουπλάντις πρωταγωνίστησαν στην πρώτη ημέρα του Diamond League στο Γιουτζίν των ΗΠΑ.

Πρόβα παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Γιουτζίν του Όρεγκον, με το διήμερο Diamond League, με τη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ και τον Αρμάντ Ντουπλάντις να πρωταγωνιστούν την πρώτη ημέρα των αγώνων.

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ υπερέβη τα 2.00μ. στο ύψος, για την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στη συνέχεια η 21χρονη Ουκρανή, πρωταθλήτρια κόσμου στον κλειστό στη συνέχεια απέτυχε στα 2.03μ.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις δεν χρειάστηκε άλμα πάνω από τα 6.00μ. για να πάρει άλλη μια νίκη στο επί κοντώ, ο Σουηδός ολυμπιονίκης πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 5.91μ και μετά δοκίμασε χωρίς επιτυχία στα 6.07μ. Ο Σόντρε Γκούτορμσεν με 5.81μ. ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και το ρεκόρ Νορβηγίας, ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Αμερικάνος, Κρίστοφερ Νίλσεν.


Η Αμερικανίδα, Βαλερί Άλμαν νίκησε στη δισκοβολία με 68.35μ., με την Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς να ακολουθεί σε 65.50μ., ενώ η Φρανσίς Νιονσαμπά από το Μπουρουντί, έτρεξε τα ΄2 μίλια (3.218μ) σε 8:59.08, τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μετά τα 8:58.58 που σημείωσε η περίφημη Μεσέρετ Ντεφάρ πριν από 15 χρόνια στις Βρυξέλλες. Στο ίδιο στάδιο θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (15-24 Ιουλίου).

 

Τελευταία Νέα