Diamond League: Μπαρσίμ και Ταμπέρι ξανά μαζί

Newsroom
Diamond League: Μπαρσίμ και Ταμπέρι ξανά μαζί

bet365

Οι Μουτάζ Μπαρσίμ και ο Τζανμάρκο Ταμπέρι θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα στον πρώτο αγώνα της σειράς των Diamiond League στην Ντόχα.

Ήταν 1η Αυγούστου 2021 όταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ και ο Τζανμάρκο Ταμπέρι έγραψαν ιστορία στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν η στιγμή που οι αθλητές από το Κατάρ και την Ιταλία αποφάσισαν να ανέβουν μαζί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πάρουν από ένα χρυσό μετάλλιο.
Οι δύο άλτες είχαν περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 2.37μ. και απέτυχαν τρεις φορές στα 2.39μ.

Τότε ο κριτής πλησίασε και τους ενημέρωσε πως ο τελικός θα μπορούσε να συνεχιστεί με το μπαράζ, και η κάμερα αποκάλυψε την απορία του Μπαρσίμ.

«Μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά μετάλλια;», ο κριτής απάντησε καταφατικά, από τη στιγμή που υπήρχε η απόλυτη ισοπαλία και εφόσον οι δύο συναινούσαν. Μια ματιά, ένα νεύμα ήταν αρκετό και η ιστορία είχε γραφτεί.

«Τον κοίταξα, με κοίταξε και το ξέραμε. Απλά κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και αυτό ήταν, τελείωσε. Δεν χρειαζόταν μπαράρ», εξήγησε ο Μπαρσίμ αργότερα.

Για τον Τζανμάρκο Ταμπέρι ήταν η στιγμή της δικαίωσης, μετά τη ρήξη στον αχίλλειο τένοντα το 2016, ό,τι χειρότερο για έναν άλτη του ύψους, ο Ιταλός έβλεπε τους κόπους του να ανταμοίβονται.

Το χρυσό μετάλλιο το πανηγύρισε δεόντως, παρουσιάζοντας και την μπότα με το γύψο που φόρεσε μετά τη χειρουργική επέμβαση. Χάνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε αυτή είχε γράψει «Road to Tokyo 2020», απλά με την αναβολή των Αγώνων χρειάστηκε να προσθέσει το 2021.

ΤΑΜΠΕΡΙ

Το κάρφωμα του Ταμπέρι


Οι δύο φίλοι εννέα μήνες μετά σμίγουν ξανά την Παρασκευή (13/5) στην Ντόχα στον πρώτο φετινό αγώνα της σειράς των Diamond League. O Ταμπέρι είναι ο νικητής της περσινής χρονιάς, είναι όμως και τρελαμένος με το μπάσκετ, όπου τα καταφέρνει περίφημα. Απόδειξη η παρουσία του τον Φεβρουάριο στο Κλίβελαντ, όπου πήρε μέρος στο NBA All-Star Celebrity Game και έβγαλε αυτό το highlight.

 

Τελευταία Νέα