Υποσχέσεις και πίστη για μεγαλύτερες διακρίσεις στις βραβεύσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Υποσχέσεις και πίστη για μεγαλύτερες διακρίσεις στις βραβεύσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

bet365

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες βραβεύσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν αθλητές που διακρίθηκαν πέρυσι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις αλλά και προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στο αθλητικό κίνημα από διάφορα πόστα. 

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ανεφερε: «Είναι χαρά μας που μετά από 2 χρόνια λόγω πανδημίας επιστρέφει η γιορτή. Οι Ο.Α διοργανώθηκαν με επιτυχία παρά τις δυσκολίες. Εκεί οι αθλητές μας, μας έκαναν περήφανους με την προσπάθειά τους. Πήραμε 4 μετάλλια. Το βάθος του ελληνικού αθλητισμού φάνηκε και απο τα πλασαρίσματα στην 8αδα. Να σταθω στην ελλειψη εγκαταστάσεων και την συντήρησή τους. Ορισμένα είναι σε άθλια κατασταση. Την ιδια ώρα αθλητικές εταιριές θέλουν να πάρουν εγκαταστάσεις που έχει πληρώσει ο Ελληνας πολίτης. Συμφωνούμε με τη χρήση τους αλλά οχι να ξεσπιτωθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Πρέπει να παραμείνει όρθιος ο αθλητισμός και χωρίς εγκαταστάσεις δεν μπορεί να γίνει αυτό».
Η δήλωση που αφορούσε ουσιαστικά το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ είχε αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη που ήταν παρών, όπως και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρέσβης της Ιαπωνίας κ.α.

σακελλαροπουλου

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης είπε: «Οφείλουμε να προχωρήσουμε με εξωστρέφεια στον ελληνικό αθλητισμού. Εστιάζουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους πρωταθλητές. Σε 1 χρόνο καταβάλλαμε 99 εκατ. ως επιχορήγηση στον αθλητισμό, πριν σε διακριθέντες αθλητές, αλλά και στην καταπολέμηση του ντοπινγκ. Συν 100 εκατ. Στηριξης λόγω πανδημίας με εκτακτη επιχορήγηση, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις όπως ο ποδηλατικός γύρος, το παγκόσμιο άρσης βαρών που είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουμε κι άλλες διοργανώσεις το 2023. Σήμερα δε γκρεμίζουμε τείχη αλλά υψώνουμε ανάστημα για ένα καλύτερο αύριο. Ευχαριστουμε για τις χαρές που μας φέρνετε».

Εκτός των αθλητών και των προπονητών που διακρίθηκαν πέρυσι, τιμήθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κωστάλας για την εθελοντική του προσφορά στο ελληνικό ολυμπιακό κίνημα. Ο κ. Χάρης Δαυιδ για την στήριξη του ιδρύματος Λεβέντη με τις υποτροφίες σε αθλητές.
Μεταξύ άλλων τιμήθηκε ο κ. Πρασσάς που ήταν ο πιο ηλικιωμένος αθλητής που τερμάτισε πέρυσι τον μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και οι πρέσβεις της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Από τους αθλητές πρώτος τιμήθηκε ο Σ. Ντούσκος μαζί με τον Τζιοβανι Πιστιλιόνε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Με μεγάκη χαρά αποδέχτηκα να ερθω. Πολυ σηναντικό να στηρίζουμε τον αθλητισμο. Αυτα τα παιδια εδωσαν μαχη με τις γνωστες δυσκολιες. Συγκινηθηκα που ειδα τον κ, Κωστάλα γιατι μεγαλωσαμε μαζι του».
αυγενακης

Όσο αφορά τις δηλώσεις αυτών που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού έχουν ως εξής:

Ντούσκος: «Θα κάνω οτι καλύτερο μπορώ και φέτος. Βάζουμε στόχο τα παγκόσμια κύπελλα φέτος και χτίζουμε για το Παρίσι το 2024».

Ο Μίλτος Τετντόγλου ήταν απών καθως βρίσκεται στην Κύπρο για προετοιμασία κι κι έστειλε ένα μήνυμα μέσω βίντεο

Την Εθνική πόλο, εκπροσώπησαν ο προπονητής Θοδωρής Βλαχος και ορισμένα στελεχη της όπως οι Μουρικης, Φουντούλης, Γεννηδουνιας.
Βλαχος: «Ευχαριστούμε για την τιμή. Ονειρο πολλών χρόνων στο άθλημα το φέραμε εις πέρας. Θα το θυμόμαστε μια ζωή και θα χτίσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία του αθλήματος»

Πετρουνιας: «Θελω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ. Δύσκολη η διαδρομή με μεγάλη ανηφόρα για το Τόκιο. Ηταν σαν χρυσό το χάλκινο που πήρα. Ερχονται κι άλλα. Εχουμε μελετήσει τον ανταγωνισμό. Το χουμε... για το Παρίσι».

 

Τελευταία Νέα