Καραλής: Σταθερός στα μεγάλα άλματα, 5,76μ. στο Λιεβέν

Newsroom
Καραλής: Σταθερός στα μεγάλα άλματα, 5,76μ. στο Λιεβέν

bet365

Άλλη μια καλή εμφάνιση για τον Εμμανουήλ Καραλή που πλησίασε ένα νέο ατομικό ρεκόρ στο μίτινγκ στίβου του Λιεβέν.

Σταθερός στα μεγάλα άλματα έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής, αυτή τη φορά στο διεθνές μίτινγκ στίβου του Λιεβέν.

Ο αθλητής του Π. Συμεωνίδη κατετάγη 5ος σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, κάνοντας καλύτερο άλμα στα 5,76μ. Ο Καραλής ξεκίνησε με ένα έγκυρο στα 5,51μ. και με την δεύτερη ξεπέρασε τα 5,61μ. Με την δεύτερη πέρασε και τα 5,71μ., ενώ στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 5,76μ. Εκεί χρειάστηκε τρία άλματα για να το ξεπεράσει και άφησε τα 5,81μ. για να πάει για τα 5,86μ. όπου πάλεψε για το νέο ατομικό ρεκόρ (θα ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού), αλλά αυτό δεν ήρθε.

Νικητής ήταν ο Αμερικανός Νίλσεν που ξεπέρασε εύκολα τα 5,91μ., με τους Μπραζ και Βλουν να ακολουθούν με 5,81μ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, Ναζότ, Σιντόροβα και Ζουκ μονομάχησαν στο τέλος για τη νίκη. Οι τρεις τους ξεπέρασαν τα 4,80μ. με την Σιντόροβα να είναι η μόνη που πέρασε με την πρώτη τα 4,85μ. (κορυφαία φετινή στον κόσμο) και κέρδισε τον αγώνα.

Στα χαμηλά ο Πανταζής

Στο τριπλούν ο Ανδρέας Πανταζής δεν κατάφερε αυτή τη φορά να βγάλει ένα μεγάλο άλμα. Ξεκίνησε με 15,82μ. και μετά από δύο άκυρα, είχε δύο άλματα στα 16,00μ. και ένα τρίτο άκυρο, για να καταταγεί έβδομος. Νικητής ήταν ο Κουβανός Μαρτίνεζ με άλμα στα 17,21μ. που είναι και το κορυφαίο ως τώρα για φέτος στον κόσμο.

Στα άλλα αγωνίσματα, εκτός του παγκόσμιου ρεκόρ από τον Ινγκεμπρίτσεν στα 1.500μ., ξεχώρισε η Τζαμαϊκανή Γκουλ στα 800μ. με 1:58.46 (κορυφαία φετινή στον κόσμο), ενώ στα 60μ. ανδρών επέστρεψε ο ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Μ. Τζέικομπς, ο οποίος επικράτησε με χρόνο 6.50. Κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο έκανε ο Αμερικανός Χάλογουεϊ με 7.35 στα 60 μέτρα με εμπόδια.

Στο μήκος γυναικών, η ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο τριπλούν, Γιουλιμάρ Ρόχας, κέρδισε με άλμα στα 6,81μ.

 

Τελευταία Νέα