Κρίσιμο διήμερο για την άρση του αποκλεισμού της Ρωσίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Κρίσιμο διήμερο για την άρση του αποκλεισμού της Ρωσίας

bet365

Σήμερα και αύριο το Συμβούλιο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics) θα συναντηθεί με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της άρσης του αποκλεισμού της Ρωσίας από τους διεθνείς αγώνες.

Η Ρωσική ομοσπονδία στίβου είναι αποκλεισμένη από τον Νοέμβριο του 2015 και μόνο ορισμένοι αθλητές συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, κι αυτοί ως ανεξάρτητοι.

Από την ρωσική ομοσπονδία γίνονται μεγάλες προσπάθειες να πέσει αυτός ο αποκλεισμός και σύμφωνα με αξιωματούχους είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα ζητήματα που δεν έχουν λυθεί και αυτά καθυστερούν την επιστροφή της Ρωσίας στους διεθνείς αγώνες. Η Παγκόσμια ομοσπονδία δεν είναι ακόμη απόλυτα βέβαιη πως πρέπει να αρθεί η ποινή, παρά το γεγονός ότι πλέον πρωτοστατούν προσωπικότητες όπως η Ιρίνα Πριβάλοβα που έχει γίνει πρόεδρος της RusAF.

Μια ειδική επιτροπή θα εξετάσει αυτό το διήμερο όλα τα βήματα προόδου που έχει κάνει η ρωσική πλευρά και θα προωθήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρότασή της για το αν πρέπει να δοθεί νέα παράταση στον αποκλεισμό των Ρώσων ή αν το 2022 θα τους δούμε και πάλι να κατεβαίνουν ως κράτος οι αθλητές τους και όχι ως ανεξάρτητοι.

«Όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε συμφωνήσει οι δύο πλευρές και υπάρχει μία θετική κινητικότητα. Υπάρχουν πολυάριθμα σημεία που χρίζουν προσοχής. Και η προσοχή που δίνουν σ’ αυτά η παγκόσμια ομοσπονδία και η ειδική επιτροπή είναι κάτι που το βλέπουμε» είπε ο υπουργός των σπορ στη Ρωσία, Ολεγκ Ματίτσιν.

Εκτός της Ρωσίας, στο συμβούλιο αναμένονται αποφάσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2024, αλλά και το Παγκόσμιο εφήβων – νεανίδων της ίδιας χρονιάς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα