Ερευνα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου: Σεξιστικές οι περισσότερες επιθέσεις σε αθλήτριες

Newsroom
Ερευνα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου: Σεξιστικές οι περισσότερες επιθέσεις σε αθλήτριες

bet365

Η World Athletics δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας για τις επιθέσεις που δέχτηκαν αθλήτριες και αθλητές του στίβου μέσω των σόσιαλ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η έρευνα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου που δημοσιεύτηκε χθες στις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά της βίας γυναικών, έδειξε άκρως ενοχλητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την μελέτη, μέσω των σόσιαλ υπάρχει μεγάλος βαθμός ψυχολογικής βίας και ρατσισμού, με το 90% των επιθέσεων να είναι γυναίκες αθλήτριες.

Η έρευνα έγινε από δείγμα 161 αθλητών νυν και πρώην που χειρίζονται τα σόσιαλ και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η World Athletics κατέγραψε 240.707 tweets και 23.521 εικόνες, GIF και βίντεο με ιδιαίτερα προσβλητικές εικόνες και κουβέντες.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε:

  • 132 στοχευμένες αναρτήσεις με διακρίσεις από 119 συντάκτες, με 23 από τους 161 αθλητές να δέχονται στοχευμένη κακοποίηση.
  • Από τους 23 αθλητές που δέχθηκαν κακομεταχείριση, 16 ήταν γυναίκες με 115 από τους 132 που εντοπίστηκαν υβριστικές αναρτήσεις να απευθύνονται σε αθλήτριες.
  • Οι γυναίκες αθλήτριες δέχθηκαν στο 87% όλων των κακοποιήσεων.
  • Το 63% της κακοποίησης κατευθύνθηκε μόνο σε δύο αθλήτριες- και οι δύο μαύρες αθλήτριες- ενώ οι δύο πιο κοινές κατηγορίες κακοποίησης ήταν σεξιστική (29%) και/ή ρατσιστική (26%), αντιπροσωπεύοντας το 55% όλων των ταυτοποιημένων κακοποιήσεων.
  • Το 29% των επιθέσεων ήταν σεξιστικές, το 26% ρατσιστικές, το 25% κατηγορίες για ντόπινγκ, ενώ στο 9% ήταν σχόλια τρανσφοβικών. Σε μικρό ποσοστό υπήρξαν ομοφοβικές επιθέσεις, απειλές, σχόλια για διαφθορά, ξενοφοβικά κ.α.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα