Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ρωσίας από την Παγκόσμια ομοσπονδία

Newsroom
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ρωσίας από την Παγκόσμια ομοσπονδία

bet365

Η Ρωσία έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει το ΟΚ για να συμμετέχει κανονικά στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ρωσική ομοσπονδία στίβου παραμένει αποκλεισμένη από τους αγώνες, από την Παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Ρωσία δεν δείχνει να συμμορφώνεται πλήρως μετά από όλα αυτά τα χρόνια, με όσα ζητούν οι αρμόδιες αρχές για το ντόπινγκ, με την πρόεδρο της RusAF Ιρίνα Πριβάλοβα, στο πλαίσιο του διεθνούς Κογκρέσου της World Athletics (όπως ονομάζεται πλέον η IAAF) να λέει ότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν».

«Δουλεύουμε σκληρά, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει. Είμαστε στον δρόμο να αναγνωριστούμε ως μια καθαρή ομοσπονδία που θα συμμετέχει στους αγώνες. Πάμε βήμα βήμα. Δεν θα δείξουμε καμία ανέχεια σε παραβιάσεις του ντόπινγκ. Ολοι έχουν καταλάβει πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Εχουμε πλήρη αλλαγή προσώπων και φιλοσοφίας στην ομοσπονδία» παραδέχτηκε η πρώην ολυμπιονίκης των 400μ. και νυν πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας.

Στο Κογκρέσο οι 126 χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της επέκτασης του αποκλεισμού της Ρωσίας, ενώ 18 ψήφισαν κατά και 34 δεν ψήφισαν καν. Η Ρωσία παραμένει τιμωρημένη από το 2015. Οι αθλητές της, μετέχουν ως ανεξάρτητοι στους διεθνείς αγώνες και μόνο εφ' όσον έχουν περάσει τα κριτήρια της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής σε πειθαρχικά ζητήματα, Ρουν Αντερσεν, τόνισε πως «η Ρωσία κάνει σταδιακή πρόοδο να συναντήσει τα κριτήρια ώστε να γίνει μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της Ρωσικής ομοσπονδίας υπάρχουν ορισμένοι στην χώρα που δεν αγκαλιάζουν αυτή τη νέα κουλτούρα και υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει, ώστε να εμποδιστεί η επιρροή άλλων που εμποδίζει τη νέα γενιά αθλητών της χώρας να προχωρήσει μπροστά».


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα