Έτοιμος να πολεμήσει μέχρι θανάτου στον εμφύλιο της Αιθιοπίας ο Γκεμπρεσελασιέ

Newsroom
Έτοιμος να πολεμήσει μέχρι θανάτου στον εμφύλιο της Αιθιοπίας ο Γκεμπρεσελασιέ

bet365

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Χαϊλε Γκεμπρσελασιέ δεσμεύτηκε ότι θα πάει να πολεμήσει στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στη χώρα του την Αιθιοπία.

Έτοιμος να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το 2020 στη χώρα του, την Αιθιοπία, δήλωσε ο Χαϊλε Γκεμπρσελασιέ.

Ο Αιθίοπας που έχει στην κατοχή του 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια αλλά και 4 σε χρυσά σε Παγκοσμιο πρωτάθλημα στα 10.000μ είναι εθινικός ήρωας στη χώρα του και όπως δεσμεύτηκε στο Reuters θα πολεμήσει στην πρώτη γραμμή από την στιγμή που πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα πράξει το ίδιο.

«Τι θα έκανες όταν διακυβεύεται η ύπαρξη μιας χώρας; Απλώς τα βάζεις κάτω. Αλίμονο, τίποτα δεν θα σε δεσμεύσει. Λυπάμαι!», είπε ο σπουδαίος Γκεμπρσελασιέ και συμπλήρωσε: «Η Αιθιοπία είναι μια χώρα που συνέβαλε πολύ στην Αφρική και σε ολόκληρη την ήπειρο. Ναι, είναι μια υποδειγματική χώρα. Το να γονατίζεις την Αιθιοπία είναι σα να γονατίζεις έμμεσα τους υπόλοιπους. Αυτό είναι αδύνατο».

«Ο θάνατος το απόλυτο τίμημα»

Ο Αιθίοπας Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε μέχρι που μπορεί να φτάσει και απάντησε: «Περιμένετε να πω μέχρι θανάτου; Ναι, αυτό είναι το απόλυτο τίμημα σε έναν πόλεμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω εδώ από φόβο γιατί θα έρθει στην πόρτα μου. Θα έρθει στο σπίτι μου. Δεν θα ξέρουμε πότε θα έρθει. Δεν θα ξέρουμε ποιος θα κάνει τι».

Στην Αιθιοπία έχει ξεσπάσει εμφύλιος μετά από την εξέγερση του Μετώπου Απελευθέρωσης του Λαού του Τιγκράι (TPLF) και οι μάχες συνεχίζονται στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Χιλιάδες είναι οι νεκροί και πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα