Όλη η Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς του μαραθώνιου «Μέγας Αέξανδρος»

Newsroom
Όλη η Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς του μαραθώνιου «Μέγας Αέξανδρος»

bet365

Στους ρυθμούς του μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κινήθηκε η πόλη της Θεσσαλονίκης με την διοργάνωση να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά η αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής: «Οι μεγάλες δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης επέστρεψαν σήμερα, μετά το στείρο, λόγω πανδημίας, 2020. Ο μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος με εκκίνηση την Πέλλα και τερματισμό την παραλία Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα το σημαντικότερο γεγονός της πόλης και όχι μόνο.

Μίας ημέρας, που από το πρωί έως το βράδυ, θα κινείται σε δρομικούς ρυθμούς, δεδομένο του ότι το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Στον πρωινό μαραθώνιο νικητής αναδείχθηκε ο Ιάσων Ιωαννίδης, ο οποίος συνδύασε την πρώτη συμμετοχή του στην απόσταση με νίκη και χρόνο 2.27.32. Πίσω του τερμάτισε ο Γιάννης Κρέκας (2 ώρες 33:48), διατηρώντας τη θέση που είχε κερδίσει και στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σπύρος Κατσούλης (2 ώρες 39:45).

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσπάθεια που κάνει η Σόνια Τσεκίνη, που παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όχι μόνο συνεχίζει να τρέχει, αλλά προσπαθεί μέσα από την δική της διαδρομή να στείλει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ανθρώπους. Η Τσεκίνη τερμάτισε σε 2 ώρες 54:15, μία μόλις εβδομάδα από την τέταρτη θέση, που κατέκτησε στη διοργάνωση του 38ου ΑΜΑ.

Στο βάθρο την ακολούθησαν η Γερμανίδα Πία Φον Κόιλτς (2 ώρες 55:52) και η Μπάρμπορα Νοβάκοβα από την Τσεχία (2 ώρες 56:08).

Στα 10χλμ. νικητής αναδείχθηκε o Βαγγέλης Φραγκούλης (34:26), μπροστά από τον Αλέξανδρο Γεωργίου (35:09) και τον Δημήτρη Τζεφαλή (37:20).

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ειρήνη Μιχαλά (37:22), δεύτερη ήταν η Ματίνα Νούλα (37:26) και 3η τη Ελισάβετ Δήμου (40:33).

Ο Δρόμος των 10χλμ. ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και έλαβε το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, η οποία υπήρξε η πρώτη νικήτρια στην συγκεκριμένη απόσταση, το 2006 στον 1ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Στα 5χλμ. νικητής στους Άνδρες ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου (16.33) και ακολούθησαν οι Γιώργος Βάγιος (16:42) και Λούις Χέλμουτ (17.14).

Στις γυναίκες, μία εβδομάδα από την εξαιρετική παρουσία στην Αθήνα, η Αναστασία Μαρινάκου, επικράτησε και στα 5χλμ. στη Θεσσαλονίκη με 16.35. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την εξαιρετική της κατάσταση. Στο βάθρο την ακολούθησαν η ανερχόμενη στα αγωνίσματα των αποστάσεων, Βασιλική Καλιμογιάννη με 18.15 και η Αλεξάνδρα Περιστέρα (19.43)».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα