Κυριακοπούλου: «Καλοδεχούμενη η διόρθωση με τις υποτροφίες, αλλά θα κρατήσω την υπερηφάνειά μου»

Κώστας Ευθυμιάδης
Κυριακοπούλου: «Καλοδεχούμενη η διόρθωση με τις υποτροφίες, αλλά θα κρατήσω την υπερηφάνειά μου»

bet365

Η Νικόλ Κυριακοπούλου με ένα ποστάρισμα ανέφερε πως προτιμά να δοθεί το ποσοστό που δικαιούται από τις υποτροφίες σε άλλους αθλητές.

Αν και η ΕΟΕ μέσω του Σπύρου Καπράλου, έκανε γνωστό πως θα διορθωθούν οι αδικίες στη λίστα των ονομάτων με τις υποτροφίες, η Νικόλ Κυριακοπούλου επέλεξε να μην πάρει το ποσοστό που δικαιούται.

Μετά τον ντόρο που ξέσπασε και την κριτική πολλών αθλητών (μεταξύ των οποίων και η Κυριακοπούλου), η ΕΟΕ προτίθεται να αλλάξει τα κριτήρια με τα οποία θα μοιράσει τα χρήματα της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης.

Η απόφαση ήταν θα δοθούν σε όσους κατετάγησαν ως και 9οι στο Τόκιο, υπό την προϋπόθεση να είναι κάτω των 30 ετών και να μην έχουν χορηγίες που ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ. Οσοι είχαν μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δικαιούνταν το πριμ, ανεξάρτητα από τα δύο παραπάνω κριτήρια. Από αυτή την ρύθμιση, αδικούνταν ουσιαστικά οι Κυριακοπούλου, Ντρισμπιώτη και Κυρίδου.

Και παρά το γεγονός πως από την ΕΟΕ σκοπεύουν να διορθώσουν αυτή την αδικία, η Κυριακοπούλου έκανε γνωστό πως δεν θέλει να πάρει τα χρήματα και προτιμά να δοθούν σε άλλους αθλητές.

«Όταν πρέπει να γίνει κριτική για τα αυτονόητα τότε αν και καλοδεχούμενη η διόρθωση, εντούτοις δεν αλλάζει το ότι αισθάνθηκα να με μειώνουν. Δεν θα δεχτώ την υποτροφία της ΕΟΕ και επιλέγω να μοιραστεί στους υπόλοιπους αθλητές. Θα κρατήσω την υπερηφάνεια μου που κατάφερα να επιστρέψω μετά από εγκυμοσύνη και να κερδίσω μετάλλια και την 8η θέση στο Τόκιο. Λίγο εκτιμήθηκε τελικά...», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Instagram η πρωταθλήτρια του επί κοντώ.

Ποστάρισμα της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Instagram

 

Τελευταία Νέα