Αυθεντικός Μαραθώνιος: Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο απειλούν το ρεκόρ διαδρομής των Ελλήνων

Newsroom
Αυθεντικός Μαραθώνιος: Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο απειλούν το ρεκόρ διαδρομής των Ελλήνων

bet365

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο και ο Κώστας Γκελαούζος, μίλησαν στην κεντρική συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας, όπου θα αγωνιστούν και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστας Γκελαούζος θα είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για τη νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου που θα γίνει παράλληλα με τον Διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών.

Οι δύο πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να κάνουν και ρεκόρ διαδρομής για Ελληνα αθλητή την Κυριακή και τοποθετήθηκαν στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα τους.

«Θα κοιτάξω βήμα βήμα αυτό τον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θέλω να μιλάω για ρεκόρ. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ», είπε η Πριβιλέτζιο για την κούρσα της.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος δήλωσε: «Πέρσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εμάς ειδικά τους αθλητές μας στοίχισε. Αγαπάμε αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό. Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό. Όσον αφορά την Γκλόρια, το έχει στα πόδια της και μπορεί να το πετύχει».

Να τονίσουμε ότι το ρεκόρ διαδρομής κατέχει ο Νίκος Πολιάς με 2:17.56 από το 2004, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος με τη νίκη του στην τελευταία διοργάνωση του 2019 με 2:19.02 πέρασε δεύτερος όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή.

Από την άλλη στις γυναίκες η Μαρία Πολύζου έχει το ρεκόρ διαδρομής με 2:39.10 από το 1997. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ουσιαστικά φέτος θα κάνει την προσπάθειά της, αφού τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν κυρίως στα 10χλμ. που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε τρέξει παλιότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το ρεκόρ της στην αυθεντική διαδρομή είναι 2:58.26 από το 2014.


@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα