Σακοράφα: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι τάμα ζωής για τους αθλητές»

Newsroom
Σακοράφα: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι τάμα ζωής για τους αθλητές»

bet365

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή

Δύο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση (η περσινή ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας), ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ αναμένεται να αγωνιστούν περίπου 30.000 αθλητές και αθλήτριες σε μαραθώνιο, 10χλμ και 5χλμ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του τάε κβον ντο η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, όπου παρουσιάστηκαν και τα μετάλλια τα οποίο δημιούργησε ο γνωστός γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ανέφερε πως «στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσομε το μήνυμα που εκπέμπει και η συμμετοχή να γίνει τάμα ζωής για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς».

Η κα Σακοράφα στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του Κλασικού Μαραθωνίου που είναι ο μόνος από τους «μεγάλους» μαζί με αυτόν της Βοστώνης, που έχουν διαφορετική αφετηρία και τερματισμό, χωρίς να περνούν οι αθλητές δεύτερη φορά από ένα σημείο, αλλά και στην σημαντική συμβολή του αγώνα στην τουριστική προβολή της χώρας, κάτι που επεσήμανε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Το... αυθεντικό σύνθημα του Μαραθωνίου

«Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας». Το μήνυμα αυτό αποτυπώνει και μάλιστα στο έπακρο το νέο hashtag του Αυθεντικού Μαραθωνίου, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το κορυφαίο δρομικό γεγονός, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γιορτή του μαραθωνίου επιστρέφει φέτος δυναμικά με στόχο να ξεσηκώσει τόσο τους χιλιάδες δρομείς, όσο και τους χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν στη διαδρομή και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το σύνθημα #iAMAuthentic κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και αποτελεί κομμάτι της φετινής διοργάνωσης. Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, αλλά και θεατές που θα ζουν τη μαγεία της διοργάνωσης από το δρόμο ή το στάδιο, μπορούν να αναρτούν στα social media την αγαπημένη τους φωτογραφία με το νέο hashtag και να μοιραστούν το λόγο που τους κάνει αυθεντικούς. Πρόκειται για ένα σύνθημα με το οποίο θα ταυτιστούν χιλιάδες δρομείς, που έχουν χιλιάδες λόγους να συνδεθούν με την κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο με την τελετή έναρξης στον Μαραθώνα (12:30 στον αρχαιολογικό χώρο), ενώ την ίδια ημέρα θα γίνουν τα 10χλμ.


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα