Ο Καραλής δέκατος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στη "μηχανή" του Ολυμπιακού!

Αντώνης Πατσούρας
Ο Καραλής δέκατος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στη "μηχανή" του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π έχει 10 Ολυμπιονίκες του Τόκιο στις τάξεις του τη σεζόν 2021-22 εκ των οποίων οι 7 ανέβηκαν και στο Ολυμπιακό βάθρο!

Εμμανουήλ Καραλής, ο 10ος.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ πριν από λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και έτσι ο σύλλογος του Πειραιά έχει στις τάξεις του 10 Ολυμπιονίκες του Τόκιο!

O Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του και τον Θόδωρο Βλάχο ο οποίος εκτός από προπονητής της ομάδας πόλο του συλλόγου είναι και ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο βάθρο στο Τόκιο.

καραλης

Καραλής, το δέκα το καλό

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες άγγιξε το μετάλλιο.

Ο νεαρός πρωταθλητής του επί κοντώ έμεινε στην 4η θέση στο Τόκιο και έβαλε πλώρη για μετάλλιο στο Παρίσι το 2024. Ο Καραλής με την παρότρυνση του Βαγγέλη Μαρινάκη έπιασε λιμάνι και δήλωσε φανατικά ... Ολυμπιακός.

φιλιποβιτς

Φιλίποβιτς, ο Μέσι του πόλο

Το καλοκαίρι του 2021 και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Ολυμπιακός προχώρησε στην πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του ελληνικού πόλο.

Απέκτησε τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, τον αρχηγό της εθνικής Σερβίας η οποία το 2016 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Πέντε χρόνια μετά στο Τόκιο ο Φιλίποβιτς ήταν και πάλι "χρυσός" Ολυμπιονίκης αφού η Σερβία επικράτησε της Ελλάδος στον τελικό.

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν ο MVP του Ολυμπιακού τουρνουά.

μπουσλιε

Μπούσλιε, ο βράχος

Ο Άντρο Μπούσλιε κατέκτησε το 2018 με τον Ολυμπιακό το Champions League ενώ το 2012 ήταν "χρυσός" Ολυμπιονίκης με την Κροατία και το 2016 ήταν "ασημένιος".

Ο Κροάτης αμυντικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2021 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν 5ος.

μπιγιατς

Μπίγιατς, ο πρωταθλητής

Ο Μάρκο Μπίγιατς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021 με στόχο την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας έχει 2 Champions League με τη Γιουγκ (2016) και την Προ Ρέκο (2021) και θέλει και το 3ο με τον Ολυμπιακό.

Με την εθνική του ομάδα ήταν 2ος το 2016 και 5ος το 2021 στο Τόκιο.

φουντιυλης

Φουντούλης, ο αρχηγός

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ελλάδος που ανδρώθηκε πολιστικά στον Ολυμπιακό επέστρεψε το καλοκαίρι στην ομάδα του Πειραιά μετά από δυο χρόνια στην Φερεντσβάρος.

Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν ο αρχηγός της ομάδας που ανέβηκε 101 χρόνια μετά από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο στο βάθρο στο Τόκιο.

γενηδουνιας

Γενηδουνιάς, ο σκόρερ

«Καυτός» σκόρερ έβγαλε την Ελλάδα πολλές φορές από δύσκολη θέση με τα γκολ του αλλά πάνω απ' όλα είναι ένα ακόμη σημαντικό γρανάζι στη "μηχανή" του Θοδωρή Βλάχου.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς στη 2η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και έχει ανοίξει η όρεξη του και για το χρυσό στο Παρίσι.

κολομβος

Κολόμβος, ο εμβολιστής

Κερδίζει αποβολές, παίζει άμυνα, βάζει γκολ. Έμπειρος φουνταριστός από την Πάτρα που επέστρεψε στον Ολυμπιακό από την Τουρκία το καλοκαίρι.

Μέλος της εθνικής ομάδας της Ελλάδος που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο!

Είναι ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

μουρικης

Μουρίκης, ο κάπτεν

Μπορεί ο Γιάννης Φουντούλης να είναι αρχηγός στην εθνική ομάδα αλλά ο Κώστας Μουρίκης είναι αρχηγός στον Ολυμπιακό.

Πριν από δέκα και πλέον χρόνια άφησε τον Πανιώνιο για τον Ολυμπιακό και από τότε δεν έφυγε ποτέ. Το alter ego του Χριστόδουλου Κολόμβου στη θέση του φουνταριστού.

Έφαγε πολύ ξύλο από αντίπαλους αμυντικούς αλλά το πήρε το μετάλλιο!

ζερδεβας

Ζερδεβάς, η δικαίωση

Ο Ολυμπιακός πήγε πριν από δυο χρόνια στα δικαστήρια για να αποκτήσει τον Μάνο Ζερδεβά και δικαιώθηκε.

Τον επέλεξαν στον Πειραιά για να αντικαταστήσει τον Πάβιτς, που είναι και το είδωλο του, και το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο έδειξε ότι είναι τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης.

Στον Ολυμπιακό θα μοιραστεί το τέρμα με τον Μάρκο Μπίγιατς και μεγάλος στόχος είναι το Champions League.

derbishw

Δερβίσης, η ήρεμη δύναμη

Ο Γιώργος Δεβρίσης ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ήρεμη δύναμη, αμυντικός που δίνει πάντα λύσεις και εάν χρειαστεί βρίσκει και δίχτυα. Μια ζωή στον Ολυμπιακό μ' ένα διάλειμμα για λογαριασμό της Ποζίλιπο.

@Photo credits: eurokinissi, Ολυμπιακός ΣΦΠ
 

Τελευταία Νέα