H IAAF πέταξε εκτός υποψηφίων για τον κορυφαίο τους Τζέικομπς και Ταμπέρι και η Ιταλία «βράζει»

Κώστας Ευθυμιάδης
H IAAF πέταξε εκτός υποψηφίων για τον κορυφαίο τους Τζέικομπς και Ταμπέρι και η Ιταλία «βράζει»

bet365

Εξαλλοι οι Ιταλοί που οι δύο αθλητές που κατέκτησαν τρία χρυσά στο Τόκιο, δεν είναι στη λίστα των υποψήφιων για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στον στίβο.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου και ο Σεμπάστιαν Κόου έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των Ιταλών.

Τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας, όσο και η ομοσπονδία στίβου, είναι έξαλλοι καθώς στην λίστα των 10 υποψήφιων για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στον κόσμο, δεν είναι ούτε ο Μαρσέλ Τζέικομπς που κέρδισε δύο χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες (100μ., 4Χ100μ.), ούτε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι!

Οι Ιταλοί πιστεύουν πως το ότι ο Τζέικομπς που κέρδισε το χρυσό στο σημαντικότερο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν είναι στην τελική δεκάδα, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Για τον Τζέικομπς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για ντόπινγκ, καθώς συνεργάτης του συνελήφθη με σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών και στην Ιταλία θεωρούν πως μετά και την περίπτωση βαδιστή που ήταν μπλεγμένος σε ανάλογη ιστορία, «τιμωρούν» τους Ιταλούς αθλητές με αυτόν τον τρόπο.

«Είναι λάθος. Και είμαστε αναστατωμένοι. Δείχνει ασέβεια αυτό που κάνουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό.

Κι αν στη περίπτωση του Τζέικομπς υπάρχουν υποψίες (όχι όμως προς το παρόν αποδείξεις), στην περίπτωση του Ταμπέρι θεωρούν πως είναι προσβλητικό για τον ίδιο τον αθλητή που επέστρεψε μετά από σοβαρούς τραυματισμούς στη κορυφή.

Ο Κόου έχει κατηγορηθεί πως έχει δημιουργήσει ένα «λόμπι» με συγκεκριμένες χώρες, ωστόσο ανέφερε πως στη λίστα δεν μπαίνουν μόνο όσοι διακρίθηκαν σε μεγάλους αγώνες, αλλά και σε μίτινγκ. Ο Τζέικομπς δεν κατέβηκε σε πολλούς αγώνες, αλλά πήρε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις φέτος.

 

Τελευταία Νέα