Μπράντσο: «Δέχτηκα bullying για το σώμα μου, αλλά βγήκα νικήτρια»

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπράντσο: «Δέχτηκα bullying για το σώμα μου, αλλά βγήκα νικήτρια»

bet365

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Χόλι Μπράντσο, αποκάλυψε την ψυχολογική βία και τον ρατσισμό που αισθάνθηκε από μικρή με αφορμή το σώμα της.

Από μικρή ηλικία η Χόλι Μπράντσο δέχτηκε αρκετό bullying για τον σωματότυπό της.

Ένα σώμα το οποίο ωστόσο την βοήθησε να κάνει μια λαμπρή πορεία μέχρι στιγμής στον στίβο και το άλμα επί κοντώ, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα 29 της χρόνια, η Μπράντσο έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα αρνητικά σχόλια και αποφάσισε να γίνει role model σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν bullying για τον σωματότυπό τους, αλλά και να τους δώσει αυτοπεποίθηση, αγκαλιάζοντας το σώμα τους.

Ποστ της Μπράντσο

«Το κακό είχε αρχίσει το 2011 και τα επόμενα δύο χρόνια έγινε χειρότερο. Δεν είμαι γενετικά προγραμματισμένη να είμαι αδύνατη αθλήτρια. Είμαι όπως είμαι και όλα καλά. Ως νέο κορίτσι δέχτηκα πολλή κριτική για το πως ήμουν. Συνεχώς με έκριναν. Εγραφαν ποστ στα σόσιαλ, χρησιμοποιώντας ακόμη και το όνομά μου, γράφοντας ότι δεν είμαι ελκυστική, ότι είμαι παχύσαρκη και ότι δεν έχω αθλητικό σώμα» περιγράφει η Μπράντσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Worldathletics.

«Αν δοκιμάσεις να γράψεις το όνομά μου στο Google τα πρώτα τρία πράγματα που θα δεις είναι: Χόλι Μπράντσο Ολυμπιακοί Αγώνες, Χόλι Μπράντσο επί κοντώ και Χόλι Μπράντσο χοντρή. Θυμάμαι το 2013 στο Ευρωπαϊκό ομαδικού δεν τα είχα πάει καλά και στα σόσιαλ έγραφαν σχόλια που με πόνεσαν πολύ. Είχα σοκαριστεί για το μίσος που δεχόμουν από ανθρώπους που δεν πείραξα ποτέ. Ηταν μεγάλο το βάρος για εμένα ως νέο κορίτσι, να αντέξω όλο αυτό. Και δεν είχα έναν άνθρωπο να τα πω» πρόσθεσε η Μπράντσο.

Μπράντσο: «Υπάρχουν κορίτσια που δεν νοιώθουν άνετα με τα ρούχα που φορούν σε αγώνες»

Πλέον, η πρωταθλήτρια από την Βρετανία παίρνει πρωτοβουλίες για να μην δεχτούν τέτοιου είδους bullying άλλες κοπέλες.

«Όταν μου έδειξαν τις εμφανίσεις που θα φορούσαμε στο Τόκιο, με το τοπ μπικίνι στο πάνω μέρος, έπαθα πανικό. Ρώτησα αν ήταν τα μόνα ρούχα που θα μπορούσαμε να βάλουμε. Πήραμε άδεια να χρησιμοποιήσουμε κολάν που φορούν οι κωπηλάτες. Αλλά σκέφτηκα ότι έχω πάει σε 3 ολυμπιάδες, ο κόσμος με ξέρει, η φωνή μου ακούγεται και δεν είμαι ένα κοριτσάκι 19 ετών που δεν έχει κουράγιο να μιλήσει για πράγματα που δεν αισθάνεται άνετα. Τώρα νοιώθω πως έχω φωνή και είναι σημαντικό να την μοιραστώ. Το κατάλαβα όταν έγραψα την ιστορία μου και η ομοσπονδία την έκανε repost, με χιλιάδες μηνύματα να έρχονται» ανέφερε επίσης η Μπράντσο που έχει Master πλέον στην αθλητική ψυχολογία.

«Πλέον έχω δύο μονοπάτια στην καριέρα μου τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Να πετύχω σαν αθλήτρια και να γίνω παράδειγμα που προάγει την εικόνα του σώματος σε όλα τα μεγέθη και σχήματα. Είμαι η μόνη που φορά ολόσωμα στους αγώνες γιατί δεν θέλω ο κόσμος να εστιάζει στο σώμα μου. Υπάρχουν κορίτσια εκεί έξω που δεν νοιώθουν άνετα με τα ρούχα που αναγκάζονται να φορέσουν σε αγώνες και αυτό με λυπεί. υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον αθλητισμό που πρέπει να ξεπεραστούν. Ο κόσμος βλέπει αθλητές στην τηλεόραση και είναι ένα στίγμα για τον αθλητή να θεωρούν πως πρέπει να έχει μυς για να κάνεις στίβο. Δεν χρειάζεται. Και αυτό που λέω στους νέους είναι πως ανεξαρτήτως από το πως είναι η εμφάνισή τους, σημασία έχει τι μπορεί να κάνει το σώμα τους και όχι το πως είναι» είπε ακόμη η Μπράντσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα