Η συνεννόηση δίνει λύσεις για τα έργα αναβάθμισης, για τον στίβο, στο ΟΑΚΑ

Κώστας Ευθυμιάδης
Η συνεννόηση δίνει λύσεις για τα έργα αναβάθμισης, για τον στίβο, στο ΟΑΚΑ

bet365

Η γραφειοκρατία φαίνεται πως θα καθυστερήσει τα έργα αναβάθμισης στις προπονητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, όσον αφορά τουλάχιστον τον στίβο.

Από την συνάντηση που είχε προχθές ο Γιώργος Πομάσκι με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, υπήρξε ενημέρωση από τον δεύτερο μέσω των σόσιαλ, για το μπάτζετ που θα δοθεί πανελλαδικά για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στίβου και την ανάπτυξή του.

Ωστόσο, αυτό που «καίει» τους αθλητές της εθνικής ομάδας είναι το ΟΑΚΑ όπου η ανάγκη για να γίνουν τα έργα αναβάθμισης είναι άμεση, καθώς ο ολυμπιακός κύκλος για το Παρίσι είναι μικρότερος του συνηθισμένου.

Όπως προκύπτει, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των 5 ταρτάν (βοηθητικά, κλειστό, κεντρικό στάδιο) με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, ωστόσο γραφειοκρατικά ζητήματα καθυστερούν τις διαδικασίες και το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει προς το παρόν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι αυτή η καθυστέρηση.

Παράλληλα, η άλλη ανησυχία που υπάρχει στον ΣΕΓΑΣ είναι πως δεν γνωρίζουν αν θα έχουν γίνει και ολοκληρωθεί τα έργα στο ΟΑΚΑ πριν κλείσει η δυτική πλευρά του Ελληνικού καθώς θα δοθεί στην Επένδυση αναβάθμισης της περιοχής και οι εγκαταστάσεις θα κλείσουν για τις εθνικές ομάδες.

Είναι ζωτικής σημασίας να μην γίνει αυτό πριν ολοκληρωθούν τα έργα στο ΟΑΚΑ, καθώς οι αθλητές δεν θα έχουν προπονητικό κέντρο να κάνουν τις προπονήσεις τους. Στην κουβέντα μεταξύ Πομάσκι και Αυγενάκη συζητήθηκε και το θέμα του κλειστού της Παιανίας όπου μετά από πολλά χρόνια φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ και να δρομολογούνται εξελίξεις.

Τα γραφειοκρατικά ζητήματα προβληματίζουν τους ανθρώπους του στίβου που ανησυχούν για εμπόδια που πιθανόν να προκύψουν στην προολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών, ωστόσο όπως τόνισε ο Γ. Πομάσκι, βλέπει πως υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση των προβλημάτων από την πλευρά του Υφυπουργείου.

 

Τελευταία Νέα