Θετικό και το β’ δείγμα του Βρετανού σπρίντερ Ούτζα, προσφεύγει στο CAS

Κώστας Ευθυμιάδης
Θετικό και το β’ δείγμα του Βρετανού σπρίντερ Ούτζα, προσφεύγει στο CAS

bet365

Η τιμωρία του Τζιζίντου Ούτζα μένει να ανακοινωθεί καθώς και το δεύτερο δείγμα του βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένες ουσίες.

Δεδομένο πρέπει να θεωρηθεί πως η Βρετανία θα χάσει το μετάλλιο που κατέκτησε στον στίβο και τα 4Χ100μ. των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά και την εξέταση του β’ δείγματος του Τσιζίντου Γιούτζα, επιβεβαιώθηκε η χρήση απαγορευμένων ουσιών, με την υπόθεση πλέον να περνά, αρχικά τουλάχιστον, στην Μονάδα Ακεραιότητας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Εκεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του (τουλάχιστον 2 χρόνια), αλλά και η αφαίρεση του ασημένιου μεταλλίου από την χώρα του καθώς σε περίπτωση θετικού δείγματος αθλητή, αποβάλλεται όλη η ομάδα.

Ο Ούτζα βρέθηκε θετικός στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στις ουσίες Ostarine και S-23, οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο των απαγορευμένων από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ WADA.

Αν επιβεβαιωθεί η τιμωρία, ο Καναδάς θα ανέβει στην δεύτερη θέση και η Κίνα στην τρίτη. Να σημειωθεί πως η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στο CAS, καθώς ο επικεφαλής της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χιου Ρόμπερτσον, έχει δηλώσει ότι θα ήταν «τραγικό» για τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας 4χ100μ χάσουν τα μετάλλιά τους για μια υπόθεση ντόπινγκ που αφορά τον Γιούτζα. Και ο ίδιος ο αθλητής πάντως φέρεται να θέλει να προσφύγει κατά της απόφασης.

 

Τελευταία Νέα