Παγκόσμιο Κ20: Τέταρτη η Κεσίδη, πέμπτη η Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο Κ20: Τέταρτη η Κεσίδη, πέμπτη η Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας

bet365

Εξαιρετική παρουσία από τα δύο κορίτσια της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 όπου έφτασαν μια ανάσα από ένα μετάλλιο.

Έκαναν την προσπάθειά τους και έφτασαν κοντά σε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στο Ναϊρόμπι, αλλά τελικά έμειναν εκτός βάθρου η Σοφία Κεσσίδη και η Δέσποινα Φιλιππίδου.

Η Κεσσίδη, αθλήτρια που ανήκει στην Team Future της Bwin, κατέκτησε την τέταρτη θέση στον κόσμο με βολή στα 48,99μ., η οποία ήρθε στην τέταρτη προσπάθεια. Δεν της βγήκε η βολή πάνω από τα 51 μέτρα που θα την έβαζε στο βάθρο, ωστόσο κατάφερε να πάρει την 4η θέση στον κόσμο.

Μία θέση πίσω της, στην 5η, κατετάγη η Δέσποινα Φιλιππίδου. Η νεαρή πρωταθλήτρια λίγο έλειψε να μείνει εκτός οκτάδας καθώς είχε άκυρες τις πρώτες δύο βολές, ωστόσο στην 3η προσπάθεια έριξε 48,84μ., για να καταταγεί 5η στον τελικό. Το χρυσό πήγε στην Ρωσίδα Βιολέτα Ιγκνατίεβα με βολή στα 57,84μ.

Συμμετοχή σε τελικό είχαμε το πρωί και στο επί κοντώ με τον Σωτήρη Χύτα ωστόσο να κάνει άκυρες προσπάθειες στα 5,05μ. Και οι δύο τελικοί ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν χθες, ωστόσο η κακοκαιρία στο Ναϊρόμπι τους μετέφερε για σήμερα.

Στα ημιτελικά των 200μ. η Εμμανουηλίδου

Ελληνική συμμετοχή είχαμε και στα προκριματικά των 200μ. Εκεί η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε στην τρίτη θέση της σειράς της με χρόνο 23.87 για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Αντίθετα, ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων δεν τα κατάφερε καθώς τερμάτισε έβδομος στην σειρά του με χρόνο 21.83. Εκτός έμεινε και ο Ιωάννης Καρυοφίλλης που τερμάτισε έκτος στην δική του σειρά με χρόνο 21.44

 

Τελευταία Νέα