Παγκόσμιο Κ20: Στα ημιτελικά των 800μ. η Δεληγιάννη

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο Κ20: Στα ημιτελικά των 800μ. η Δεληγιάννη

bet365

Εξαιρετική εμφάνιση από την Ευτυχία Δεληγιάννη στο Ναϊρόμπι καθώς προκρίθηκε στον ημιτελικό των 800 μέτρων.

Η Ευτυχία Δεληγιάννη έφερε άλλη μια πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στο Ναϊρόμπι.

Η πρωταθλήτρια των ημιαποστάσεων τερμάτισε δεύτερη στην σειρά της με χρόνο 2:05.38 και πήρε αυτόματα την πρόκριση στους αυριανούς ημιτελικούς.

Η Δεληγιάννη έμεινε πίσω μόνο από τις… άπιαστες Τσεποσγκέι (Κένυα, 2:02.60) και Ντανατσού (Αιθιοπία, 2:02.94), με την Κενυάτισσα ωστόσο να ακυρώνεται στη συνέχεια καθώς στην πρώτη στροφή πάτησε σε διπλανό διάδρομο. Η Δεληγιάννη έκανε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στα προκριματικά και αύριο στις 16:20 θα παλέψει για την έκπληξη ώστε να μπει στον τελικό.

Στα προκριματικά των 400 μ. εμπ. η Αννα Χατζηπουργάνη τερμάτισε πέμπτη στην σειρά της με χρόνο 1:00.67, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού.

Τελικοί με… άρωμα μεταλλίων

Στο απογευματινό πρόγραμμα αναμένεται να έχουμε και τα πρώτα ελληνικά μετάλλια στην διοργάνωση.

Με πρώτη και καλύτερη την Ελίνα Τζένγκο η οποία στις 14:40 αγωνίζεται στον τελικό του ακοντισμού. Η αθλήτρια της Team Future της Bwin πάει με την καλύτερη επίδοση και είναι το φαβορί για το χρυσό, ενώ δεν αποκλείεται, αν ευνοήσουν οι συνθήκες, να κυνηγήσει μια βολή κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας (63,86μ.).

Στον τελικό της δισκοβολίας θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση. Η Σοφία Κεσσίδη, επίσης αθλήτρια της Team Future της Bwin, μαζί με την Αρετή Φιλιππίδου, θα ριχτούν στην μάχη του τελικού στις 16:25, ελπίζοντας σε διάκριση.

Η Φιλιππίδου πάει με την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των φιναλίστ και ελπίζει για μετάλλιο, ενώ και η Κεσίδη μπορεί να κάνει την έκπληξη καθώς πάει με την έκτη καλύτερη επίδοση.

Νωρίτερα, στις 15:00 θα γίνει ο τελικός του επί κοντώ ανδρών με τον Σωτήρη Χύτα να αγωνίζεται, ελπίζοντας να έχει μια θέση στην οκτάδα.

Τέλος, συμμετοχή έχουμε και στον προκριματικό του τριπλούν στις 16:00 με την Σωτηρία Ράπτη να πηγαίνει με ατομικό ρεκόρ 12,96μ. και το όριο πρόκρισης για τον τελικό να είναι 13,20μ.

 

Τελευταία Νέα