Πυγμαχία: Αρχισαν τα μποϊκοτάζ στην Παγκόσμια ομοσπονδία λόγω Ρωσίας

Newsroom
Πυγμαχία: Αρχισαν τα μποϊκοτάζ στην Παγκόσμια ομοσπονδία λόγω Ρωσίας

bet365

Η Σουηδία και η Φινλανδία έγιναν οι πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε διοργανώσεις όπου επιτρέπεται η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων.

Οι αντιδράσεις κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας άρχισαν, καθώς Σουηδία και Φινλανδία ανακοίνωσαν μποϊκοτάζ!

Ο Ρώσος πρόεδρος της ΙΒΑ, Ούμαρ Κρέμλεφ, όχι μόνο επέτρεψε την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων σε διεθνείς αγώνες υπό την σημαία της χώρας τους, αλλά… απέβαλε την Ουκρανία και δεν επιτρέπει σε αθλητές της να αγωνίζονται εκτός κι αν θέλουν να αγωνιστούν ως ουδέτεροι!

Η απόφαση αυτή βάζει ταφόπλακα στο άθλημα όσον αφορά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, ενώ την ίδια ώρα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα και οι σημαντικές διεθνείς της διοργανώσεις.

Οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί έγιναν οι πρώτες χώρες που αποφάσισαν πως θα μποϊκοτάρουν κάθε διοργάνωση που θα συμμετέχουν Ρώσοι και Λευκορώσοι και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια από άλλες χώρες που είναι ενάντια στον Κρέμλεφ.

Ο πρόεδρος της Σουηδικής ομοσπονδίας Αξελ Σιόχολμ, ανέφερε πως η απόφαση του Κρέμλεφ είναι «σκανδαλώδης και απόλυτα απαράδεκτη», ενώ τονίστηκε πως το μποϊκοτάζ δεν θα εφαρμοστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Μαυροβούνιο, αλλά από την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα