Πυγμαχία: Εκτός ορίων ο Κρέμλεφ, απέβαλε την Ουκρανία από διοργανώσεις

Newsroom
Πυγμαχία: Εκτός ορίων ο Κρέμλεφ, απέβαλε την Ουκρανία από διοργανώσεις

bet365

Εξαλλοι στην ΔΟΕ με την Διεθνή ομοσπονδία πυγμαχίας που… παίζει το κεφάλι της τον Δεκέμβριο.

Η κατάσταση στην Παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας είναι εκτός ελέγχου καθώς ο Ρώσος πρόεδρός της, Ουμάρ Κρέμλεφ, όχι μόνο δεν επέτρεψε να γίνουν ξανά εκλογές, αλλά απέβαλε τους Ουκρανούς και από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στην Ιταλία διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων όπου ο Κρέμλεφ αποφάσισε να μην επιτραπεί η συμμετοχή των Ουκρανών αθλητών με την σημαία της χώρας τους, ενώ θα απαγορεύει και τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας!

Η αποστολή των Ουκρανών αντέδρασε αποχωρώντας από την διοργάνωση, καθώς την ίδια ώρα ο Κρέμλεφ αποφάσισε πως οι Ρώσοι αθλητές θα αγωνίζονται κανονικά με την σημαία της πατρίδας τους και ο εθνικός ύμνος θα ακούγεται κανονικά! Είναι η μόνη παγκόσμια ομοσπονδία που θα το επιτρέπει αυτό, με την κατάσταση να έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στη ΔΟΕ, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

«Το ότι οι Ουκρανοί στερούνται το δικαίωμα να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς την σημαία τους και χωρίς να ακούγεται ο ύμνος της χώρας, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο» αναφέρει εκπρόσωπος της ΔΟΕ, η οποία θα συνεδριάσει το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου, παίρνοντας κρίσιμες αποφάσεις για το άθλημα.
Να θυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η πυγμαχία έγινε υπό την ΔΟΕ (το ίδιο θα γίνει και στο Παρίσι), καθώς η IBA ήταν ήδη αποκλεισμένη λόγω διοικητικών ατασθαλιών, αλλά και για στημένους αγώνες ακόμη και στην διάρκεια Ολυμπιακών Αγώνων, το διάστημα 2004-2016.

Ηδη στο αρχικό πρόγραμμα του 2028 έχει βγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η συμπεριφορά του Κρέμλεφ (ο οποίος φέρνει χρήματα στην ομοσπονδία μέσω της Gazprom που είναι χορηγός της) που έφτασε στο σημείο να αποβάλει τους Ουκρανούς, έχει κάνει έξαλλα τα μέλη της ΔΟΕ.

 

Τελευταία Νέα