Μαρτίνεθ: «Δεν είναι λύση το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ του Κατάρ»

Gazzetta team
Μαρτίνεθ: «Δεν είναι λύση το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ του Κατάρ»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, υποστήριξε ότι δεν είναι λύση το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ του Κατάρ.

Την αρχή έκανε η Νορβηγία, οι παίκτες της οποίας κατέβηκαν για το ματς με το Γιβραλτάρ με μπλουζάκια συμπαράστασης στους εργαζομένους στα γήπεδα του Κατάρ. Άλλωστε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας πρωτοστατεί στην ιδέα του μποϊκοτάζ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στην αραβική χώρα (ο CEO της Τρόμσο μιλώντας στο Gazzetta.gr υποστήριξε δεν θα επιτρέψουν να γίνει το Μουντιάλ «μνημείο σκλαβιάς»).

Ακολούθησε η Γερμανία, οι έντεκα παίκτες της οποίας σχημάτισαν τις λέξεις «human rights» (ανθρώπινα δικαιώματα) πριν το ματς με την Ισλανδία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, έχει ωστόσο, αντίθετη άποψη και τόνισε ότι το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2022 δεν είναι λύση,

«Θα ήταν μεγάλο λάθος. Πρέπει να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε, αλλά το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ δεν είναι λύση. Καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στο Κατάρ, η κυβέρνηση της χώρας έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα.», τόνισε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Guardian έχουν χάσει τη ζωή τους 2.711 εργάτες από την Ινδία, 1.641 από το Νεπάλ, 1.018 από το Μπανγκλαντές, 854 από το Πακιστάν και 557 από τη Σρι Λάνκα. Οι περισσότεροι θάνατοι αποδόθηκαν σύμφωνα με τη βρετανική σελίδα σε φυσικά αίτια όπως προκύπτει από το εθνικό σύστημα υγείας της αραβικής χώρας.

Η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ 2022 εξέφρασε τη λύπη της για τους θανάτους και υποσχέθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες ξεκινώντας ενδελεχή έρευνα, ενώ η FIFA μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας τόνισε ότι το ποσοστό των νεκρών είναι αρκετά μικρότερο από το αντίστοιχο που παρατηρείται σε άλλα κατασκευαστικά πρότζεκτ σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα