Οι Σωκράτης και Μανωλάς που χρειάζονται στην Εθνική και οι σοβαρές εξετάσεις του Φαν'τ Σχιπ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Οι Σωκράτης και Μανωλάς που χρειάζονται στην Εθνική και οι σοβαρές εξετάσεις του Φαν'τ Σχιπ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για την υπόθεση των Σωκράτη και Μανωλά σε σχέση με την Εθνική αλλά και τον Ολλανδό τεχνικό που τώρα δίνει τις πιο σοβαρές εξετάσεις του.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Πέρασε καιρός που ο Σωκράτης με τον Μανωλά σταμάτησαν να καλούνται στην Εθνική Ελλάδας. Και ξαφνικά ήρθαν να προκύψουν οι πληροφορίες για το τι φέρονται να απάντησαν στον Τζον Φαν'τ Σχιπ στην απόπειρά του να τους πείσει να γυρίσουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (υπήρξε πάντως ρεπορτάζ του OPEN πως οι δύο παίκτες με δική τους απόφαση παρά τις σχετικές προσεγγίσεις που τους έγιναν, επέλεξαν να μην είναι στις προσεχείς κλήσεις).
Κατά πρώτον αυτό που θα ήθελα να επισημάνω ως ένα γενικό σχόλιο είναι πως υποθέσεις με τέτοιου βεληνεκούς παίκτες λύνονται με άλλους τρόπους και χειρισμούς. Υπάρχει πολύ ωραίος και επίσημος τρόπος να επικοινωνήσεις αυτά που θέλεις και ως Ομοσπονδία και ως προπονητής. Ειδικά δε όταν ο Φαν'τ Σχιπ είχε ερωτηθεί τόσες φορές για αυτό και μετά από αγώνες της Εθνικής.
Κατά δεύτερον κανένας Μανωλάς και κανένας Σωκράτης δεν κλείνουν την πόρτα τους στην Εθνική. Για να θυμίσουμε το story ο νυν τεχνικός της Εθνικής αποφάσισε να σταματήσει να τους καλεί, έχοντας μεταφέρει προς την πλευρά τους όπως είχε τονίσει σχετικά ο Μανωλάς στο MEGA ότι ήθελε να δει και να δοκιμάσει άλλους παίκτες.
Οι δηλώσεις του μπακ της Νάπολι είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2020, με τον ίδιο τον Μανωλά να ξεκαθαρίζει τότε πως είναι διαθέσιμος για την ομάδα. Έχουμε φτάσει αισίως - και φυσικά καλά να είμαστε όλοι μας σε τέτοιους καιρούς - στο 2021. Και βέβαια υπήρξε και η... καρατόμηση του Σιόβα μετά τις δηλώσεις του έχοντας κάνει μνεία σε Σωκράτη και Μανωλά.
Και ξαφνικά ο Τζον Φαν'τ Σχιπ συνειδητοποιεί πως ο όμιλος των προκριματικών του Μουντιάλ δεν έχει σχέση με τη δυναμική και τη δυσκολία του ομίλου του Nations League, εκεί όπου δύο σχετικά σοβαρές ομάδες βρήκε η Ελλάδα και τη μία - τη Σλοβενία - δεν μπόρεσε να την κερδίσει δύο φορές και την άλλη - το Κόσοβο - απέτυχε να τη νικήσει μία φορά. Και προφανώς είναι αποτυχία ότι δεν βγήκε πρώτη στον όμιλό της. Και προφανώς μία ομάδα όπως η Εθνική με τέτοιο background, ευρωπαϊκό τίτλο και παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις για περίπου δέκα χρόνια δεν μπορεί απλά να αρκεστεί σε μία βελτίωση της εικόνας της σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Η Εθνική δεν έχει απλά ανάγκη από αποτελέσματα. Έχει ανάγκη από καλές πορείες, προκρίσεις και να πάρει ξανά τα... πάνω της. Μπορεί να τα καταφέρει σε έναν όμιλο όπως αυτός με Ισπανία, Κόσοβο, Γεωργία και Σουηδία; Μακάρι αλλά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Ξαφνικά λοιπόν ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκέφτεται πως θα ήθελε δύο στόπερ όπως ο Μανωλάς και ο Σωκράτης. Σκέφτηκε όμως εάν η προσέγγισή του σε αυτό το θέμα ήταν σωστή; Αναλογίστηκε εάν αντιμετώπισε σωστά αυτό το ζήτημα με τους δύο έμπειρους στόπερ και γενικά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με έμπειρους παίκτες;

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝ'Τ ΣΧΙΠ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

Θέλω εδώ να θυμίσω πως η ΕΠΟ και το νέο προπονητικό επιτελείο μας μιλούσαν εξαρχής για το πλάνο Κατάρ. Ότι ο βασικός στόχος της Εθνικής είναι να βρεθεί ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση, το Μουντιάλ και ότι το Nations League ήταν κάτι σαν ένας... προθάλαμος, μία περίοδος προετοιμασίας και δοκιμών και ένα διάστημα που θα οδηγούσε στην εποχή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι πραγματικές εξετάσεις του Ολλανδού λοιπόν είναι τώρα. Εδώ και τώρα είναι οι πιο σοβαρές εξετάσεις του. Η πίστωση χρόνου δεν είναι η ίδια και δεν θα είναι η ίδια. Και για τον λόγο αυτό η Εθνική θέλει παίκτες με την προσωπικότητα των Σωκράτη και Μανωλά. Τους έχει ανάγκη και από πλευράς εμπειρίας αλλά και ως παρουσίες στην ομάδα. Εκτός εάν ο προπονητής κρίνει πως έχει καλύτερους, κάτι που πάντως αγωνιστικά δεν αποδεικνύεται.
Αναλυτικά, όλοι οι αγώνες του Group B.
25 Μαρτίου
Ισπανία-Ελλάδα (21:45)
Σουηδία-Γεωργία
28 Μαρτίου
Γεωργία-Ισπανία
Κόσοβο-Σουηδία
31 Μαρτίου
Ελλάδα-Γεωργία (21:45)
Ισπανία-Κόσοβο
2 Σεπτεμβρίου
Γεωργία-Κόσοβο
Σουηδία-Ισπανία
5 Σεπτεμβρίου
Κόσοβο-Ελλάδα (21:45)
Ισπανία-Γεωργία
8 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Σουηδία (21:45)
Κόσοβο-Ισπανία
9 Οκτωβρίου
Γεωργία-Ελλάδα (19:00)
Σουηδία-Κόσοβο
12 Οκτωβρίου
Κόσοβο-Γεωργία
Σουηδία-Ελλάδα (21:45)
11 Νοεμβρίου
Γεωργία-Σουηδία
Ελλάδα-Ισπανία (21:45)
14 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Κόσοβο (21:45)
Ισπανία-Σουηδία

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ 1-1 ΜΕ ΤΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Ήταν εκείνο το 1-1 της Ελλάδας με το Λιχτεστάιν τον Σεπτέμβριο του 2019 που έπαιξε ρόλο στην επόμενη... μέρα για τον Σωκράτη και τον Μανωλά στην Εθνική. Έχει το ενδιαφέρον του να θυμηθούμε την τότε 11άδα.
Για να δούμε λοιπόν: Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Σάμαρης, Βρουσάι, Μπουχαλάκης (62' Ζέκα), Φετφατζίδης (68' Παυλίδης), Κουλούρης και Μασούρας (86' Γιαννούλης). Από τους τότε βασικούς και προφανώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας κανένας τους δεν έχει καθιερωθεί στην 11άδα του Φαν'τ Σχιπ στο διάστημα τουλάχιστον των αγώνων του Nations League (να παίζει δηλαδή συχνά ή συνεχόμενα βασικός).
Πάνω σε αυτό μπορούμε να παραθέσουμε ενδεικτικά την 11άδα της Εθνικής στον αγώνα με τη Σλοβενία που είχε λήξει 0-0 (σε ένα από τα λίγα ματς που ήταν βασικός ο Τσιμίκας με τον Ολλανδό): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79' Μασούρας), Τσιμίκας (90' Κυριακόπουλος), Ζέκα (67' Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης και Γιακουμάκης (46' Παυλίδης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.