«Αντί – Τουμπάκοβιτς» στην Σερβία ο Στοΐκοβιτς (pic)

«Αντί – Τουμπάκοβιτς» στην Σερβία ο Στοΐκοβιτς (pic)

Gazzetta team
«Αντί – Τουμπάκοβιτς» στην Σερβία ο Στοΐκοβιτς (pic)

bet365

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής Σερβίας, το οποίο ήταν «ορφανό» από τον Δεκέμβριο, όταν αποχώρησε ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς.

Ως (σπουδαίος) ποδοσφαιριστής, ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς κατέγραψε 84 διεθνείς συμμετοχές (με 15 γκολ) με την φανέλα της εθνικής ομάδας της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Και, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην Σερβία πλέον, για να επιχειρήσει να την οδηγήσει ως προπονητής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ανήμερα των 56ων γενεθλίων του ο Σέρβος τεχνικός, με θητεία σε Ιαπωνία (Ναγκόγια Γκράμπους) και Κίνα (Γκουανγκζού R&F), καλύπτει το κενό που άφησε ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, με την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και περήφανος, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είσαι προπονητής της χώρας σου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο δώρο γενεθλίων» δήλωσε ο Στοΐκοβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2024 και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο με Ιρλανδία (24/3) και Πορτογαλία (27/3).

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα