Λέστερ - Λίβερπουλ 1-0: Σμάιχελ και Λούκμαν άφησαν τους «Κόκκινους» στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι

Βασίλης Μπαλατσός
Λέστερ - Λίβερπουλ 1-0: Σμάιχελ και Λούκμαν άφησαν τους «Κόκκινους» στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Η Λέστερ επικράτησε της Λίβερπουλ με 1-0 στο τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων στο 2021 και άφησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο -6 από τη πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ του βασικού Κώστα Τσιμίκα έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το 2021, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λέστερ με 1-0. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (47 έναντι 41), ενώ οι «Αλεπούδες» ανέβηκαν στην 9η θέση με 25 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη στην αναμέτρηση, όμως έπεσε απέναντι σε έναν φανταστικό Σμάιχελ, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος. Στο 14 οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Εντιντί ανέτρεψε τον Σαλάχ μέσα στη περιοχή και ο διαιτητής χωρίς να διστάσει καταλόγισε το πέναλτι. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σμάιχελ σε πρώτο χρόνο απέκρουσε την εκτέλεση του και ο Αιγύπτιος σε δεύτερο χρόνο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι για τη Λίβερπουλ στη Premier League μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Σαλάχ είχε αστοχήσει στις 28 Οκτωβρίου από την άσπρη βούλα κόντρα στη Χάντερσφιλντ, σε ένα παιχνίδι που οι «Κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 3-0.

Στο 28' ο Χέντερσον πήρε τη κεφαλιά από τη «καρδιά» της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Ζότα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Πορτογάλος άργησε να εκτελέσει και εν τέλει απόκρουσε τη τελική του ο Σμάιχελ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δανός τερματοφύλακας είπε εκ νέου «όχι» στον Σαλάχ.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 54΄ο Ζότα έβγαλε τον Μανέ μόνο του απέναντι από τον Σμάιχελ, όμως ο Σενεγαλέζος ακραίος επιθετικός έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Λέστερ προηγήθηκε στο 59΄. Ο Ντιούσμπερι Χολ βρήκε τον Λούκμαν μέσα στη περιοχή και ο Άγγλος επιθετικός τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι νίκησε τον Άλισον και έκανε το 1-0.

Η Λίβερπουλ πίεσε μέχρι τέλους για την ισοφάριση, όμως απέναντι της βρήκε μια σκληρή άμυνα και έναν εξαιρετικό Σμάιχελ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάρισε στο 86' με σουτ του Φαν Ντάικ, όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ κράτησε ανέπαφη την εστία του και αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστής της βραδιάς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα