Ελλάδα - Σερβία 12-10: Τους πήρε... τον αέρα και παίζει για την 5η θέση η Εθνική

Κώστας Ευθυμιάδης
Ελλάδα - Σερβία 12-10: Τους πήρε... τον αέρα και παίζει για την 5η θέση η Εθνική

bet365

Για τις θέσεις 5-6, θα παίξει η Εθνική πόλο ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά τη νίκη της επί της Σερβίας (12-10).

Με ένα ξέσπασμα στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε την Σερβία με 12-10 και την Τρίτη θα παίξει για τις θέσεις 5-6 κόντρα σε μία εκ των Μαυροβούνιο και Ρουμανία (19:30 ώρα Ελλάδος).

Μπορεί να δέχτηκε 10 γκολ, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που της έδωσε τη νίκη καθώς ανάγκασε τους Σέρβους σε τραγικά ποσοστά στον παραπάνω (4/11, ενώ η Ελλάδα είχε 6/9), με τον Ζερδεβά να κάνει καίριες επεμβάσεις.

Το ματς

Σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο και για τις δύο ομάδες, οι δύο προπονητές έδωσαν σε όλους χρόνο καθώς ήταν μία καλή ευκαιρία να παίξουν ματς προετοιμασίας για το Παγκόσμιο που διεξάγεται σε 3 εβδομάδες.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν τρεις φορές στο πρώτο 8λεπτο, αλλά τρεις φορές ισοφάρισε η Εθνική μας με Κάκαρη, Φουντούλη και Γενηδουνιά. Ωστόσο, με γκολ των Ράσοβιτς και Λούκιτς στον παραπάνω, οι Σέρβοι έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 5-3.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες για περίπου 4 λεπτά να κάνουν αλλεπάλληλες λάθος επιθέσεις. Ο Βλαχόπουλος στον παραπάνω μείωσε σε 6-5, ενώ ο Νικολαϊδης «ξεγλίστρησε» στα 2 μέτρα ανάμεσα από δύο Σέρβους, για να κάνει το 6-6.

Το σερί της εθνικής συνεχίστηκε με τον Γενηδουνιά, αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν στον παραπάνω σε 7-7, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκταλέπτου.

Στην τρίτη περίοδο αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες. Ακόμη και στον παραπάνω είχαν από 1/4, με το σκορ πριν την έναρξη του 4ου οκταλέπτου να είναι 8-8.
Στον παραπάνω οι Σέρβοι συνέχισαν να είναι άστοιχοι (μεγάλες επεμβάσεις από τον Ζερδεβά), ενώ αντίθετα, ο Αλαφραγκής στον παραπάνω έκανε το 9-8 για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά η ομάδα του Θ. Βλάχου έφτασε στο +2 με τον Γενηδουνιά (10-8), και αμέσως μετά στο 11-8 με πέναλτι του Φουντούλη, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.
Ο Μάντιτς σταμάτησε το ελληνικό σερί (9-11), όμως αμέσως ο Κάκαρης πήγε το σκορ στο 9-12 για την ελληνική ομάδα και οι Σέρβοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στα δύο τέρματα.

Σερβία - Ελλάδα 10-12

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-4, 1-1, 2-4

Σερβία: Φιλίποβιτς, Μάντιτς 3, Ράσοβιτς Σ. 1, Ραντέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράζοβιτς, Γιάκσιτς, Μιλόγιεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Ράσοβιτς Λ., Μίτροβιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα