Ελλάδα - Κροατία 5-5: Έδειξε τεράστια ψυχή η εθνική ανδρών μέσα στο Σπλιτ

Δημήτρης Ντζάνης
Ελλάδα - Κροατία 5-5: Έδειξε τεράστια ψυχή η εθνική ανδρών μέσα στο Σπλιτ

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έδειξε τη μεγάλη της αξία μπροστά σε 10.000 Κροάτες, η νίκη μπορεί να μην ήρθε και το ισόπαλο 5-5 να τη στέλνει σε χιαστί αγώνα με το Ισραήλ για πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ, όμως για μια ακόμα φορά συγκίνησε.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών μπορεί να μην πέτυχε τη νίκη κόντρα στη γηπεδούχο Κροατία, όμως έδειξε τεράστια ψυχή, το τελικό 5-5 κράτησε τους Κροάτες στην κορυφή του Β΄ Ομίλου και του έδωσε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα, ως 2η στον όμιλο, θα δώσει χιαστί αγώνα με το Ισραήλ την Κυριακή (4/9, 20:0) για να περάσει στα προημιτελικά της Τρίτης (6/9) με την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία.

Μαγική εμφάνιση από τον 23χρονο τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Λιμαράκη, που είχε 10 επεμβάσεις σε ισάριθμα και τελείωσε τον αγώνα με ποσοστό αποκρούσεων 72,2% (13/18).

Η εθνική ομάδα διαμαρτύρεται δίκαια για το γκολ που σημείωσε ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο τέλος του 3ου οκτάλεπτου, και δεν μέτρησε, με το σκορ στο 3-3.

Μαγική εμφάνιση από τον 23χρονο τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Λιμαράκη, που είχε 10 επεμβάσεις σε ισάριθμα και τελείωσε τον αγώνα με ποσοστό αποκρούσεων 72,2% (13/18). Η εθνική ομάδα διαμαρτύρεται για το γκολ που σημείωσε ο Αγγελος Βλαχόπουλος στο τέλ0ος του 3ου οκτάλεπτου, και δεν μέτρησε, με το σκορ στο 3-3.

Δέκα με τόνο ο Λιμαράκης

Η «Spaladium Arena» ήταν κατάμεστη από κοντά στους 10.000 Κροάτες, που δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα.
Η εθνική ομάδα ήθελε μόνο τη νίκη για να προσπεράσει τους Κροάτες και να αποφύγει την προ δύο μηνών πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία.

Το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων είχε για πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, από τη μία ο έμπειρος Μάρκο Μπίγιατς και από την άλλη ο Κωνσταντίνος Λιμαράκης, που για πρώτη φορά στην καριέρα του έπεσε στα πολύ βαθιά και πήρε δέκα με τόνο.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας του Πανιώνιου στο πρώτο ημίχρονο είχε 10 αποκρούσεις σε ισάριθμα εντός εστίας, με την Κροατία να μένει χωρίς γκολ 0/16 σουτ. Την ίδια στιγμή τα γκολ των Γεννηδουνιά και Βλαχόπουλου από το 1ο οκτάλεπτο, έδινε το προβάδισμα στην εθνική ομάδα (2-0).

Επιθετικό φάουλ ή οφ σάιντ;

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, τα γκολ των Ζούβελα και Βρίλιτς έφεραν γρήγορα το 2-2 (5:22 3ου οκταλέπτου). Ο Παπαναστασίου έκανε το 3-2 στον παίκτη παραπάνω στα 3:16, με τον Χαρκόφ να ισοφαρίζει 3-3 στα 2:36.

Στα τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Βλαχόπουλος νίκησε τον Μπίγιατς από πλάγια αριστερά στον παίκτη παραπάνω με τους διαιτητές να μην κατακυρώνουν ένα φαινομενικά πεντακάθαρο γκολ, που με τους διατητές να δείχνουν παράβαση δύο μέτρων (οφ σάιντ) και τη στατιστική της LEN, επιθετικό φάουλ!

«Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα γιατί ακυρώθηκε το γκολ, θα ήθελα να το δω ξανά στο βίντεο» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος στην ΕΡΤ.

Οι Κροάτες πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μάρινιτς-Κράγκιτς 4-3, 7:27 πριν από τον τέλος, όμως τα γκολ των Παπαναστασίου (4:30) και Βλαχόπουλου (3:36) έφεραν νέο ελληνικό προβάδισμα 5-4. Τελικά τους Κροάτες λύτρωσε ο Μπούριτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω για το τελικό 5-5 στα 2:53 πριν από το τέλος, μια ισοπαλία που γιορτάστηκε σαν νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης

Κροατία (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα