Βλάχος στο Gazzetta: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα»

Αντώνης Πατσούρας
Βλάχος στο Gazzetta: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα»

bet365

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Ανδρών ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε στο Gazzetta για τη νέα σεζόν, το φαβορί για τον τίτλο και την ευκαιρία του αθλήματος.

Πριν από λίγες εβδομάδες οδήγησε την εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδος στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βολιώτης προπονητής, επιστρέφει το Σάββατο ξανά στους πάγκους για να "υπηρετήσει" το σωματείο που "ανδρώθηκε" και τον καθιέρωσε, τον Ολυμπιακό, στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

Το πρωτάθλημα αρχίζει με τον Ολυμπιακό να παίζει το Σάββατο στις 15:00 με τον ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διεκδικεί το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα!

Ο Θοδωρής Βλάχος που είναι ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα (9) στην ιστορία της Α1 Ανδρών και ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει Champions League μίλησε στο Gazzetta για τη νέα σεζόν.

«Δίνουμε εξετάσεις στον κόσμο»

Στο φετινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι 10 από τους 13 παίκτες της εθνικής ομάδας που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η επιτυχία έχει φέρει ήδη περισσότερα παιδιά δίπλα στο άθλημα όμως όλοι θέλουν να ανέβει και ο αριθμός των θεατών του πρωταθλήματος.

«Σίγουρα μετά από την επιτυχία στο Τόκιο όλα τα βλέμματα είναι στο άθλημα μας», σημειώνει αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνεχίζει: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δίνουμε εξετάσεις.

Πρέπει να είμαστε άψογοι σε όλα και να παρουσιάσουμε υψηλό επίπεδο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με χαρά μαθαίνω ότι πολλά παιδιά επιλέγουν μετά από την επιτυχία το άθλημα μας αλλά θα θέλαμε να φέρουμε και νέους θεατές. Νέους φίλους για το άθλημα μας. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος. Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του πόλο στην Ελλάδα».

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός που κατακτά συνεχώς το πρωτάθλημα από το 2013 έως το 2021 είναι το μεγάλο φαβορί και γι' αυτό τον τίτλο. Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά έχει δαπανήσει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διεκδικήσει και το Champions League.

Ο Θοδωρής Βλάχος είναι ξεκάθαρος για το θέμα του φαβορί: «Πολλές ομάδες έχουν σημαντικές αλλαγές στα ρόστερ τους και μέσα σ' αυτές είναι και ο Ολυμπιακός. Έχει δημιουργήσει μια ομάδα για να διεκδικήσει το Champions League αλλά πάντα πρώτος στόχος είναι το νταμπλ στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κατακτά τίτλους. Βέβαια θέλει δουλειά και να ξέρουμε ότι τους τίτλους δεν τους κερδίζουν τα σκουφάκια από μόνα τους αλλά οι δουλεμένες ομάδες.

Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για θέσεις αλλά βλέπω ιδιαίτερα ενισχυμένες ομάδες όπως είναι η Βουλιαγμένη, ο Απόλλων, ο Πανιώνιος, ο Υδραϊκός, το Περιστέρι».

«Πρωτάθλημα ποδοσφαιρικό»

Στο φετινό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε μαζί τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, την ΑΕΚ , τον Πανιώνιο και τον Απόλλων. Σύλλογοι που έχουν πιστό κοινό που μπορεί να δώσει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα.

«Βέβαια και είναι σημαντικό που υπάρχουν όλες αυτές οι ομάδες στο πρωτάθλημα μας. Έχουν πολλούς και πιστούς φίλους και θέλουμε να έρθουν να δουν και το πόλο που είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει τόσα στην Ελλάδα», σημειώνει σχετικά ο έμπειρος τεχνικός.

«Οι Έλληνες προπονητές μπορούν στα δύσκολα»

Ο Θοδωρής Βλάχος που έχει υπάρξει και ταμίας στον σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών υδατοσφαίρισης σχολίασε και το γεγονός ότι στις 15 από τις 16 ομάδες στους πάγκους υπάρχουν Έλληνες προπονητές.

«Οι Έλληνες προπονητές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα. Με Έλληνες προπονητές έχουν έρθει επιτυχίες σε εθνικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα αλλά και στα σωματεία στην Ευρώπη.

Δουλεύουν για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για το άθλημα και βγάζουν νέα παιδιά που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια», σημειώνει ο Θοδωρής Βλάχος.

«Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»

Το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με 16 ομάδες και σε 2 ομίλους. Είναι μια νέα πρόταση από την ΚΟΕ και ζητήσαμε από τον πολυνίκη προπονητή να την σχολιάσει: «Δεν θα μπορούσαμε με 16 ομάδες να έχουμε πρωτάθλημα με το παλιό σύστημα όταν υπάρχει και διακοπή 1,5 μήνα αφού τον Μάϊο υπάρχει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα.

Είναι μια μεγάλη αλλαγή για το άθλημα μας. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την επιτυχία ή την αποτυχία του. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρέπει όλοι να δείξουμε τον καλύτερο μας ευατό. Ελπίζω και εύχομαι να δούμε πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια».

«Αποκτήσαμε 4 ξένους για την Ευρώπη»

Ο Ολυμπιακός έχει στην σύνθεση του για τη νέα σεζόν 4 ξένους παίκτες αλλά στην Ελλάδα σε κάθε παιχνίδι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο δυο. «Σίγουρα δεν είναι ωραίο για τους αθλητές να βλέπουν τα παιχνίδια από την εξέδρα.

Ο αθλητής θέλει να παίζει. Από την άλλη όμως το ξέραμε ότι δεν θα μπορούν να παίξουν όλοι σ' ένα παιχνίδι στην Ελλάδα. Η ομάδα ενισχύθηκε με 4 ξένους και γενικά με μεγάλα ονόματα για να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη», τονίζει ο Θοδωρής Βλάχος.

«Το συμβόλαιο έληξε, δεν έχω ειδοποίηση»

Από τις 30/9 ο Θοδωρής Βλάχος δεν έχει πλέον συμβόλαιο με την ΚΟΕ και κανείς δεν γνωρίζει εάν ο προπονητής που οδήγησε την Ελλάδα στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της στο πόλο θα είναι και τα επόμενα χρόνια στο τιμόνι της εθνικής.

«Δεν έχω κάποια ειδοποίηση γι' αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Το συμβόλαιο που είχα έληξε στις 30/9», σημείωσε ο έμπειρος προπονητής.

@Photo credits: eurokinissi
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα