Ολυμπιακός - Ντιναμό Τιφλίδας 16-8: Πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Αντρε Μπούσλιε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε για ένα οκτάλεπτο προκειμένου νια νικήσει την Ντιναμό Τιφλίδας με 16-8 στον Πειραιά και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον αρχικό του στόχο στο Champions League και στο διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής του, οι «ερυθρόλευκοι» νικώντας την Ντιναμό Τιφλίδας με 16-8 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά εξασφάλισαν την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος του Β' ομίλου, ο Ολυμπιακός ακολουθεί την Προ Ρέκο στην επόμενη φάση και η μεταξύ τους συνάντηση στις 6 Δεκεμβρίου στον Πειραιά θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση, καθώς η συνέχεια θα δοθεί από τον Μάρτιο, λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Κροατία τον Ιανουάριο και του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Γεωργίας, παίζοντας πρέσινγκ ψηλά, ο Πιέσιβατς με γκολ από τα 2μ. έδωσε προβάδισμα 2-0 στους φιλοξενούμενους (6:33).

Οι «ερυθρόλυκοι» ισοφάρισαν 2-2 και με γκολ των Φουντούλη και Βάμος προσπέρασαν 4-3 στο 1ο οκτάλεπτο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη στο 2ο οκτάλεπτο, όταν με σερί 5-0 προηγήθηκαν με 10-4. Στο δεύτερο μισό το παιχνίδι κύλησε σε ήρεμους ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό να φθάνει άνετα στην επικράτηση με 16-8.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-1, 1-2, 5-2.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Ντιναμό Τ. (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάντζε, Βεσαγκούρι, Ακβελντιάνι 2, Ντζιχιτσιαρένκα 1, Τκεσελασβίλι, Βαπένσκι 2, Γιαχάια, Τάνκοσιτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Μαλισάου, Πιέσιβατς 2, Γκβετάντζε.

@Photo credits: eurokinissi, Klodian Lato
 

Τελευταία Νέα