Πανιώνιος: Για την υπέρβαση κόντρα στη Βάσας και την πρόκριση στους τελικούς στο Euro Cup

Δημήτρης Ντζάνης
O Αλέξανδρος Γούνας χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο κόντρα στη Βάσας

bet365

O Πανιώνιος φιλοξενείται από τη Βάσας στη Βουδαπέστη στον επαναληπτικό ημιτελικό του Euro Cup, έχοντας το ελάχιστο πλεονέκτημα της νίκης με 9-8 στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αλέξανδρος Γούνας με δύο γκολ στα τελευταία 43 δευτερόλεπτα έδωσε ελπίδα στον Πανιώνιο να διεκδικήσει την υπέρβαση απέναντι στη Βάσας και να προκριθεί στους τελικούς του Euro Cup.

O Πανιώνιος νίκησε τη Βάσας με 9-8 στη Νέα Σμύρνη και το βράδυ της Τετάρτης (23/2, 21:00, LEN TV) στη Βουδαπέστη, θα παίξει για το όνειρο, την πρόκριση στον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

To 2009 και το 2011 η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν φιναλίστ στο Len Trophy, που από το 2012 μετανονάστηκε σε Euro Cup.

Η Βάσας παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μόνο που στον 1ο τελικό δεν τα κατάφεραν στη δύναμη της έδρας του Πανιώνιου.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μια φορά στη Βουδαπέστη, ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 2010, με τη Βάσας να επικρατεί με 14-7 σε αγώνα των ομίλων της Euroleague.

Mε 50 «Πάνθηρες» στο πλευρό του

Οι παίκτες του Πανιώνιου δεν θα είναι μόνοι τους στην πισίνα Komjádi. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ουγγρική ομάδα, αναμένει την παρουσία 50 περίπου Έλληνες οπαδών του Πανιώνιου, που θα ταξίδευαν οδικώς από την Αθήνα στη Βουδαπέστη.


Ντράσκο Μπργκούλιαν: «Στα χαρτιά είμαστε καλύτερη ομάδα»

Ο Μαυροβούνιος, Ντράσκο Μπργκούλιαν αναφερόμενος στον αγώνα με τον Πανιώνιο, δήλωσε: «Θέλουμε την υποστήριξη των οπαδών μας, γιατί στην Αθήνα πριν από τρεις εβδομάδες είδαμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις μπροστά σε φανατικούς οπαδούς των γηπεδούχων. Καλό θα ήταν να δυσκολευτούν και οι Έλληνες.

Στα χαρτιά είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ξεκινάμε από μειονεκτική θέση, οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την παρουσία μας στον τελικό».


Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι και την ιταλική κόντρα, η Σαβόνα θα υποδεχθεί την Τεργέστη (20:00), με τον πρώτο αγώνα να μην αναδεικνύει νικητή (9-9).

 

Τελευταία Νέα