Μάριος Καπότσης στο Gazzetta: «Η Βουλιαγμένη παίζοντας με τους κορυφαίους στο Champions League, θα γίνει ακόμα καλύτερη»

Δημήτρης Ντζάνης
Μάριος Καπότσης στο Gazzetta: «Η Βουλιαγμένη παίζοντας με τους κορυφαίους στο Champions League, θα γίνει ακόμα καλύτερη»

bet365

Ο αρχηγός της Βουλιαγμένης, Μάριος Καπότσης μιλά στο Gazzetta με αφορμή την πρόκρισης της ομάδας στους ομίλους του Champions League.

Στη Βουλιαγμένη το επιχείρησαν τα προηγούμενα χρόνια και τελικά το πέτυχαν φέτος, με την ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών το Ναυτικού Ομίλου να εξασφαλίζει την παρουσία της στους ομίλους του Champions League.

To κεφάλαιο Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του ΝΟΒ, άνοιξε με μια σπουδαία επιτυχία, που με αυτό το σύστημα διεξαγωγής η Βουλιαγμένη δεν είχε καταφέρει.

Η προσπάθεια άρχισε πριν από ένα μήνα από τον όμιλο της β’ προκριματικής φάσης στο Κότορ του Μαυροβούνιου και τη 2η θέση πρόκρισης στα πλέι οφ και στα διπλά παιχνίδια με τη Νοϊζί Λε Σεκ, εντυπωσιακό διπλό στο Παρίσι με 17-11, ανώδυνη ήττα με 12-9 στο «Σεράφειο» και να ’σου οι «μπέμπηδες» να βρίσκονται στον Α΄ Όμιλο.

Ένα ταξίδι που αρχίζει σε μια εβδομάδα (15/11) στην κεντρική Σερβία απέναντι στη Ραντνίτσκι Κραγκούγαβατς και ολοκληρώνεται με τη σερβική ομάδα στις 24 Μάη σε ένα μαραθώνιο 14 αγωνιστικών, με την πρωτάρα Βουλιαγμένη να έχει ανάμεσα στις αντιπάλους της τον Ολυμπιακό, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο και την ισπανική Μπαρτσελονέτα.


«Φέτος υπάρχει ένας καλός συνδυασμός, αυτό που ψάχναμε, μια νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο, με εξαίρεση εμένα και τον Τζωρτζάτο, όλα τα άλλα παιδιά είναι από 24 ετών και κάτω» μας είπε στην αρχή της συζήτησή μας o αρχηγός της Βουλιαγμένης και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης, Μάριος Καπότσης.

«Κάναμε κάποια παιχνίδια που θαρρείς πως πιάσαμε ταβάνι»

Ο 31χρονος περιφερειακός, που πριν από λίγο καιρό δώρισε το ασημένιο μετάλλιό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στo Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας μίλησε στo Gazzetta με αφορμή τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας, αλλά και για τις βλέψεις που μπορούν να έχουν οι «μπέμπηδες», που καλούνται πλέον να παίξουν σε πολύ βαθιά νερά.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις της συνεργασίας με τον Βλαντιμίρι Βουγιασίνοβιτς;

«Είναι ένας θρύλος του αθλήματος, μα πάνω από όλα ένας πολύ καλός και προσιτός άνθρωπος. Αυτό μετρά πάρα πολύ στα μάτια όλων μας. Στην αρχή αυτής της προσπάθειας μάς είπε “πάμε βήμα-βήμα για να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε”. Εγώ, σαν αρχηγός που μιλώ περισσότερο μαζί του, απολαμβάνω τις συζητήσεις μας και για θέματα έξω από τον αθλητισμό».

vouliagmeni

Ποια ήταν τα στοιχεία που έφεραν την πρόκριση;

«Βγήκε μια απίστευτη ενέργεια στην ομάδα. Κάναμε κάποια παιχνίδια που θαρρείς πως πιάσαμε ταβάνι, εννοώ το παιχνίδι με την Πρίμορατς στο Κότορ (15-2) και με τη Νοεϊζί, οι Γάλλοι έχουν πολύ καλή ομάδα, δεν είναι να τους νικάς πετυχαίνοντας 17 γκολ στην έδρα τους. Να μην το ματιάσουμε βρίσκουμε πολλά εύκολα γκολ, παίζουμε καλή άμυνα, είναι μια χρονιά που έχουμε άστρο, όχι τύχη. Πέρυσι, με πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα, δεν μας έβγαινε τίποτα».

Ποια είναι τα κέρδη για τον Όμιλο από αυτή την πρόκριση;

«Μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, θα υπάρξει κούραση σε μια συνεχή σειρά αγώνων, αλλά αυτά τα δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη θα μας βοηθήσουν να βρούμε ρυθμό, που είναι το ζητούμενο. Υπάρχει τέτοια διάθεση και χαρά μέσα στην ομάδα για τα παιχνίδια στο Champions League, είναι μια επιτυχία που έχει θετικό αντίκτυπο συνολικά στον Όμιλο. Για εμάς τους παίκτες, γιατί παίζοντας απέναντι στους καλύτερους και εσύ γίνεσαι καλύτερος και η ομάδα προοδεύει.

Υπάρχει εξέλιξη στους παίκτες και κάποια παιδιά θα διεκδικήσουν μια θέση στην εθνική ομάδα, που είναι ο καθρέπτης του αθλήματος. Θα είναι καλό για τα μικρά παιδιά του Ομίλου να βλέπουν εμάς να παίζουμε στην Ευρώπη και θα αποκτήσουν μεγαλύτερο κίνητρο.

kapotsis

Η Βουλιαγμένη, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, από παλιά είχε το δικό της μοντέλο και φιλοσοφία, να παράγει παίκτες από τις ακαδημίες και παράλληλα να αναζητά ταλέντα, αυτό τα τελευταία χρόνια κάπου είχε χαθεί».

«Να απολαύσουμε τα παιχνίδια»

Ποιες είναι οι προσδοκίες της Βουλιαγμένης από την παρουσία της στου ομίλους του Champions League;

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προκριματικά που είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία, γιατί δίνεις μαζεμένα παιχνίδια σε τρεις ημέρες και μετά δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει στα πλέι οφ. Για παράδειγμα είδαμε τη Βάσας, μια πολύ ισχυρή ομάδα να κληρώνεται με την Μπρέσια και να αποκλείεται. Μια ομάδα με ρόστερ Champions League θα συνεχίσει στο Euro Cup, όπου κατά την άποψή μου είναι το μεγάλο φαβορί.

Στον όμιλό μας έχουμε ομάδες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση. Η Προ Ρέκο έχοντας κατακτήσει το Champions League τα δύο τελευταία χρόνια, πιστεύω πως θα παρουσιαστεί με λιγότερη πίεση και αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι απέτυχε να πάει στο Final 8. Είναι όμως ένας σύλλογος με τρομερούς παίκτες, Έλληνες και ξένους, ας είμαστε λίγος ρεαλιστές, έχει μια συνέπεια όλα τα τελευταία χρόνια, έχει τον κορμό, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, φέτος πήρε τον Βάμος και τον Παπαναστασίου, στην Ευρώπη έχει το δικαίωμα συμμετοχής και των τεσσάρων ξένων, είναι ένα από τα φαβορί.

Υπάρχει επίσης η ισχυρή Μπαρτσελονέτα, η βάση της εθνικής Ισπανίας, η Κραγκούγεβατς (πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Σερβίας), η Γιαντράν Σπλιτ είναι επίσης δυνατή και ομάδα με εμπειρία στη διοργάνωση.

Καλύτερα να μη λέμε μεγάλα λόγια, οι όμιλοι του Champions League είναι ένας μαραθώνιος που διαρκεί μέχρι τον Μάιο, είναι καλό που η διοργανώτρια της τελικής φάσης, η Νόβι Μπέογκραντ είναι στον άλλον όμιλο, άρα δεν κόβει αυτόματα ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Final 8.

Στη Βουλιαγμένη θέλουμε να απολαύσουμε αυτούς τους αγώνες, αντικειμενικά υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι πολύ δύσκολα, αλλά και άλλα που μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, το σημαντικό θα είναι μέσα από τη φετινή παρουσία μας η Βουλιαγμένη να βάλει τις βάσεις για ανάλογη συνέχεια και την επόμενη χρονιά».

 

Τελευταία Νέα