World League: Η Ισπανία τον τίτλο κόντρα στην Ουγγαρία

Newsroom
World League: Η Ισπανία τον τίτλο κόντρα στην Ουγγαρία

bet365

Η Ισπανία μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ κατέκτησε τον τίτλο και στο World League Super Final στην υδατοσφαίριση γυναικών, που φιλοξένησε στην Τενερίφη.

Η Ισπανία διοργάνωσε και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο στο World League, γυναικών, που φιλοξενήθηκε στην Τενερίφη και έγινε για τελευταία φορά με τη μορφή που το γνωρίσαμε. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στον τελικό του World League Super Final, νίκησαν την Ουγγαρία με 19-18 στα πέναλτι (αγώνας 11-11).

Ο τελικός ήταν αμφίρροπος, με τις φιναλίστ να εναλλάσσονται στο σκορ. Η Ουγγαρία, που στον ημιτελικό εκθρόνισε τις ΗΠΑ, στο 4ο οκτάλεπτο βρέθηκε σε μειονεκτική θέση όταν η Τζούντιθ Φόρκα έκανε το 11-9 για την Ισπανία, 2:27 πριν από το τέλος.

Όμως είχε απαντήσεις, με την Ντόρα Λεϊμέτερ να μειώνει σε 11-10 (1:18) και την Γκρέτα Γκουρισάτι να ισοφαρίζει 11-11, ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος.

Ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι, με την 20χρονη Μαρτίνα Τέρρε, στην 20ή εκτέλεση, να νικά την Γκουρισάτι και να χαρίζει τον τίτλο στην Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 3-3, 2-2

Τα πέναλτι: 7-8

Ουγγαρία: Μαγκιάρι, Ζίλαγκι 3, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Μάχιεου, Πάρκες 1, Μάτε 1, Κέζτελι 5, Λεϊμέτερ 1, Πότσε 3, Φάραγκο, Χάντου 2.

Ισπανία: Έστερ Ράμος, Νόγκουε 2, Εσπάρ 2, Ορτίθ 3, Πέρεζ Βίβας, Γκονάλεζ Λόπεθ 3, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα 4, Κάμους, Γκαρσία, Λέιτον 4, Τέρε.


Στα πέναλτι κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο, με τις ΗΠΑ να νικούν την Ολλανδία με συνολικό σκορ 16-15.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα