hungary usa superfinal
06/11/2022
ΠΟΛΟ

World League Final: Η ομάδα της Ουγγαρίας εκθρόνισε τις Αμερικανίδες

Πηνελόπη Γκιώνη

Οι Ούγγρες, με πρώτη και καλύτερη τη Ντοροτία Σιλάγκι, έβαλαν τέλος στην αμερικανική κυριαρχία, σε ένα ματς που κάθε φαν του πόλο θα απολάμβανε. Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, μία νέα ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον Super Final του World League γυναικών.

Το πρώτο γκολ της Ντοροτία Σιλάγκι στη διοργάνωση του World League Super Final γυναικών δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτό που δημιούργησε διαφορά τερμάτων από τις Αμερικανίδες, την οποία οι Ούγγρες διατήρησαν με νύχια και με δόντια. Με την αυτοπεποίθηση που τους έδινε αυτό, έπαιξαν τα δύο επόμενο οκτάλεπτα εξαιρετικά και εξασφάλισαν τη νίκη της ουγγρικής ομάδας, σε έναν κρίσιμο αγώνα τον οποίο ήθελαν πολύ να κερδίσουν όπως είχαν κάνει άλλωστε και πριν από περίπου έναν χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

silagi

Οι «Μαγκιάρες» (the Magyars) όπως αποκαλούνται οι Ούγγρες, ήταν ανέκαθεν μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην υδατοσφαίριση, και στις γυναίκες και στους άνδρες. Τα έβαζαν με όλες και με όλους και με γνώμονα τη δύναμη και την επιθετικότητα στο παιχνίδι τους κατάφερναν να παίρνουν νίκες. Με τις Αμερικανίδες, όμως, τα είχαν βρει σκούρα. Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ είναι εξαιρετική και μάλιστα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων Ολυμπιακών κύκλων (οκτώ έτη) είχε κερδίσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει.Οι δύο αυτές τεράστιες ομάδες αναμετρήθηκαν χθες, στον ημιτελικό του Super Final του World League πόλο γυναικών και ο αγώνας τους ήταν όπως προβλεπόταν: εντυπωσιακός.

Αν κάποιος έχει να «προσάψει» κάτι στην ομάδα της Ουγγαρίας είναι πως, παρ’ ότι συνδυάζει εξαιρετικές παίκτριες με φοβερές ικανότητες, στους μεγάλους αγώνες χάνει τη συγκέντρωση και τον έλεγχο. Ο χθεσινός αγώνας όμως ήταν διαφορετικός. Οι Ούγγρες έδειξαν μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι, συνεργάστηκαν άψογα, έπαιξαν φοβερή άμυνα και -φυσικά - η πολύ δυνατή επίθεσή τους δεν έχασε για να κερδίσουν τον ημιτελικό και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Η Σιλάγκι ήταν η τοπ σκόρερ του αγώνα.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που έχουν συνηθίσει οι Αμερικανίδες και η χθεσινή ήττα ήταν μεγάλη «κρυάδα» αφού οι ΗΠΑ όδευαν προς τον 15ο ιστορικό τίτλο τους στη διοργάνωση. Η φρέσκια ομάδα των ΗΠΑ δεν είχε την εμπειρία που χρειαζόταν για ένα τέτοιο πρωτάθλημα και τους έλειπε η πυγμή, σε πεδίο αγωνιστικότητας. Ακόμη κι έτσι όμως το παιχνίδι τους ήταν ποιοτικό αλλά όχι αρκετά για να κερδίσουν τις πολύπειρες παίκτριες της Ουγγαρίας.

world league super final

Ο τελικός της διοργάνωσης θα είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και θα προσφέρει σίγουρα θεάμα αφού θα δούμε δύο κορυφαίες ομάδες να αναμετρούνται. Οι Ισπανίδες και οι Ούγγρες θα κυνηγήσουν αμφότερες τον τίτλο, με τις δυο τους να έχουν ίδιες πιθανότητες να τον κατακτήσουν.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]