Εθνική πόλο κορασίδων: Πρεμιέρα με Αυστραλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λάρισα

Newsroom
Εθνική πόλο κορασίδων: Πρεμιέρα με Αυστραλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λάρισα

bet365

Στη Λάρισα φιλοξενείται από την Κυριακή το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης κορασίδων, με την εθνική ομάδα να φιλοξενεί την Αυστραλία στο κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας.

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας αρχίζει από την Κυριακή (21/8) το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων (Κ16) με την εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Αυστραλία (21:15) στο τελευταίο αγώνα της πρεμιέρας.

Οι 13 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα έχουν χωρισθεί σε τέσσερις ομίλους. Μετά τα παιχνίδια που θα δώσουν, θα χωριστούν εκ νέου και στο τρίτο στάδιο θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τα μετάλλια. Στη πορεία θα υπάρχει το silver, gold και το platinum γκρουπ, σε ένα πρόγραμμα με 52 συνολικά παιχνίδια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι αγώνες στις πρώτες φάσεις θα διεξάγονται σε τέσσερις περιόδους των έξι λεπτών, ενώ στη τελική φάση θα γίνουν τα κλασικά οκτάλεπτα.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας είπε: «Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Κάποια από τα κορίτσια συμμετείχαν πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε αυτό μπορούσαμε να δηλώσουμε 15 αθλήτριες, τώρα είναι 13. Ο κορμός πάντως είναι ο ίδιος. Κορίτσια από τον Ολυμπιακό, τη Βουλιαγμένη, τον Εθνικό αλλά και τη περιφέρεια, την Πάτρα, τα Χανιά. Από ομάδες δηλαδή που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις ηλικιακά κατηγορίες.

Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Δεν είμαστε φαβορί, ως τέτοιες ομάδες λογίζονται οι Ουγγαρία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάναμε έξι τριήμερα καμπ όλη τη χρονιά και τώρα έχω τα κορίτσια από τις 11 Ιουνίου, μόλις δηλαδή τέλειωσαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Έχουμε έρθει για ένα σκοπό και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει δίψα και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε θέληση. Η διοργάνωση διεξάγεται στην πατρίδα μας, είναι η πρώτη, δεν είμαστε φαβορί, πάμε χαμηλά και παιχνίδι με παιχνίδι».

τσοκασ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κορασίδων, έχει καλέσει τις: Κωνσταντοπούλου Ευτυχία, Μπεκρή Αναστασία, Πιοβάν Νίκη, Μπέτα Ελένη, Δρακωτού Δέσποινα, Μαργαρίτη Κασιάννα- Μαρία, Κλαψιανού Ασημίνα, Γαλανοπούλου Θεοφανία, Καραμπέτσου Αριάδνη-Παντελία, Παπαδοπούλου Μαρία-Αλεξάνδρα, Φουράκη Ασπασία, Κανελλοπούλου Ιωάννα και Κοβάτσεβιτς Ευσταθία-Νεφέλη.


Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Κυριακή 21/8


09:00 Ιταλία-Κροατία

10:15 Ουγγαρία-Τουρκία

11:30 ΗΠΑ-Ιαπωνία

12:45 Ολλανδία-Νότια Αφρική

16:00 Ιταλία-Τουρκία

17:15 Ισπανία-Ιαπωνία

18:30 Ισραήλ-Νότια Αφρική

20:00 Τελετή Έναρξης

21:15 Ελλάδα-Αυστραλία

Οι όμιλοι

Α': Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία

Β': Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία

Γ’: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία

Δ’: Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα