Γαλλία - Ελλάδα 7-16: «Αντίο» με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Γαλλία - Ελλάδα 7-16: «Αντίο» με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Με εύκολη νίκη επί της Γαλλίας με 16-7 και την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών ολοκλήρωσε την παρουσία της στη Βουδαπέστη.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με μια εύκολη νίκη επί της Γαλλίας με και την κατάληψη της 7ης θέσης.


Το τελευταίο παιχνίδι της εθνικής ομάδας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την εθνική ομάδα να είναι πολύ ανώτερη απέναντι στο γαλλικό συγκρότημα. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στις 24 Ιουνίου στο Ζέγκεντ, κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες, ήταν στην ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων όταν η Ελλάδα ζητούσε νίκη με διαφορά άνω των 10 γκολ, την πέτυχε (15-4) με γκολ από την Ειρήνη Νίνου 10'' πριν από τέλος, πηγαίνοντας απευθείας στα προημιτελικά.

Όμως οι ήττες από την Ολλανδία και την Αυστραλία έφεραν την εθνική ομάδα να συναντά ξανά τις Γαλλίδες. Εκτός από τη νίκη γοήτρου η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες και να δοκιμάσει σχήματα.

Μετά το αρχικό 2-2, ένα σερί 4-0 έφερε την Ελλάδα σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος. Ξεχωρίζει η παρουσίας της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη με τα πέντε γκολ, καθώς και οι δύο αποκρούσεις πένταλτι από την Ανέ Κολάς στις εκτελέσεις των Χυδηριώτη και Βασιλικής Πλευρίτου.


Τα οκτάλεπτα: 2-5, 1-3, 2-5, 2-3

Γαλλία (Μπουζέ): Βιντάλ, Μιλό 3, Φιτέ, Μπουλουμπατσί 2, Ζιλέ, Μπενλεκμπίρ, Νταλουίν, Μπατού, Βερνού 1, Μπαϊά 1, Ραντοσάβλιεβιτς, Νταοουλέ, Κολάς

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Σωτηρέλη

 

Τελευταία Νέα