Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Κροατία πέταξε εκτός συνέχειας τη Σερβία

Δημήτρης Ντζάνης
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Κροατία πέταξε εκτός συνέχειας τη Σερβία

bet365

Η Κροατία έβγαλε το μεγάλο παιχνίδι, νίκησε τη Σερβία 14-12 και πέρασε για 9η διαδοχική φορά στα ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το ένα από τα δύο ντέρμπι των προημιτελικών της υδατοσφαίρισης ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, βρήκε την Κροατία να φθάνει σε θρίαμβο επί της Σερβίας με 14-12 και να περνά πανηγυρικά στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι Κροάτες στην κατάλληλη στιγμή έβγαλαν το μεγάλο παιχνίδι, νικώντας πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ τους ολυμπιονίκες του Τόκιο. Η Κροατία έχουν επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2-1-4) και όλα έχουν έρθει σε ισάριθμες διοργανώσεις από τη Μελβούρνη το 2007, μέχρι την Γκουανγκτσού το 2019.

Παράλληλα, προκρίνονται για 9η διαδοχική φορά στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και την Παρασκευή θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Ισπανία-Μαυροβούνιο (Πέμπτη, 29/6, 20:30).

Σημαντικό στοιχείο για την Κροατία, η απόφαση του Ίβιτσα Τούτσακ να αφήσει στον πάγκο τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς και να εμπιστευτεί τον Τόνι Πόπαντιτς, της πρωταθλήτριας Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.
Η Σερβία για δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα μένει εκτός τετράδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πρώτο αποτέλεσμα της ανανέωσης για την ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς είναι αρνητικό.


Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-4, 5-5, 3-4

Σερβία (Σάβιτς): Μάντιτς 4, Σούμποτιτς 1, Βίτσο 1, Στρ. Ράσοβιτς 1, Γιάκσιτς 2, Ραντούλοβιτς 1, Β. Ράσοβιτς 1, Μπρ. Μίτροβιτς (8/22 αποκρούσεις, 36%)

Κροατία (Τούτσακ): Φάτοβιτς 1, Κράπιτς 1, Λάζιτς 2, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 1, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 2, Βρίλιτς 2, Μπάσιτς 1, Χαρκόφ 1, Πόπαντιτς (14/30, 47%).

 

Τελευταία Νέα