Άλιμος: Ανακοίνωσε την Αυστραλή, Λένα Μιχαΐλοβιτς

Newsroom
Άλιμος: Ανακοίνωσε την Αυστραλή, Λένα Μιχαΐλοβιτς

bet365

Η Αυστραλή Λένα Μιχαΐλοβιτς είναι η πρώτη ξένη παίκτρια που ανακοινώνει ο Άλιμος, που προετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών. Προηγήθηκε η απόκτηση των Καραγιάννη, Χαλδαίου και Κοβάσεβιτς

Μία ιδιαίτερα ικανή σκόρερ η διεθνής Αυστραλή, Λένα Μιχαΐλοβιτς θα ενισχύσει τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Αλίμου στην παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Η Μιχαΐλοβιτς θα είναι η πρώτη ξένη παίκτρια που θα φορέσει το σκουφάκι της ομάδας και η 4η συνολικά μεταγραφική κίνηση.

Η Λένα Μιχαΐλοβιτς έχει γεννηθεί το 1996 στο Βελιγράδι και αγωνίζεται ως περιφερειακός, επί το πλείστον στην αριστερή πλευρά, διακρίνεται για την ικανότητά της στο σκοράρισμα και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι της, ενώ είναι μια γρήγορη κολυμβήτρια. Τα τελευταία χρόνια, η νέα αθλήτρια του Αλίμου είναι βασικό μέλος της εθνικής γυναικών της Αυστραλίας, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Αυτή τη στιγμή, η Μιχαΐλοβιτς συμμετέχει στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με την Αυστραλία, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση το 2019 στη Γκουανγκζού είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Την ίδια χρονιά, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο FINA Intercontinental Cup, ενώ έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά το 2017.

Ακόμη, η Λένα Μιχαΐλοβιτς φοίτησε και αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έως το 2018 και τελείωσε την καριέρα της με τους «Sun Devils» με 131 γκολ, όντας η 9η σκόρερ όλων των εποχών στη σχετική λίστα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου της, η Λένα Μιχαΐλοβιτς, δήλωσε στο oly-alimou.org:

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι μια από τις καλύτερες φουνταριστές στον κόσμο και θα είναι υπέροχο να παίζω στην ίδια ομάδα μαζί της! Νιώθω πολύ όμορφα και το καλωσόρισμα της οικογένειας του Αλίμου με έκανε να νιώσω ευπρόσδεκτη. Ανυπομονώ για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Αρχή με Καραγιάννη, Χαλδαίου και Κοβάσεβιτς

Οι μεταγραφικές κινήσεις για τον Άλιμο άρχισαν με την απόκτηση της Μαρίας Καραγιάννη. Η 18χρονη αποτελεί μια εκ των πιο ελπιδοφόρων τερματοφυλάκων στην ελληνική υδατοσφαίριση και αγωνιζόταν για τον ΝΟ Ρεθύμνου, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα της.

Με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι το 2019 κατέκτση το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων στο Κίρισι και το 2021 το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στο Σίμπενικ.

Ακολούθησε μια ακόμα 18χρονη, η Νεφέλη Χαλδαίου, συμπαίκτρια με την Καραγιάννη στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων στο Κίρισι και στο Σίμπενικ.
αλδαίου.

Αγωνίζεται ως περιφερειακός, κυρίως στη δεξιά πλευρά. Αυτή τη στιγμή, η Νεφέλη Χαλδαίου είναι κομμάτι της προετοιμασίας της εθνικής Νέων γυναικών, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Νετάνια και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

χαλδαιου

Τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό με επιτυχία και κατέκτησε το νταμπλ και την Ευρωλίγκα το 2021, ενώ την περασμένη πια σεζόν ήταν μέλος στις κατακτήσεις των εγχώριων τίτλων, της Ευρωλίγκας και του Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά και του χρυσού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων γυναικών.

Τρίτη κατά σειρά ήταν η Νεφέλη Κοβάσεβιτς, η 16χρονη αγωνίζεται ως περιφερειακός, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία ταλέντα στην ηλικία της. Άρχισε την υδατοσφαίριση το 2015 στον Γ.Σ Περιστερίου, όπου συμμετείχε στην Β’ γυναικών σε ηλικία μόλις δέκα ετών, κατακτώντας και την άνοδο για την Α2 το 2019.

Εν συνεχεία, η νεαρή αθλήτρια μεταπήδησε στον Νηρέα Χαλανδρίου, όπου σε επίπεδο ηλικιακών πρωταθλημάτων κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, το ασημένιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, αλλά και το ασημένιο στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών 2019-2020. Την ίδια χρονιά, με τον Νηρέα πήρε την 4η θέση στην Α1 γυναικών και την αμέσως επόμενη σεζόν στέφθηκε εκ νέου Πρωταθλήτρια Νέων Γυναικών. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η Νεφέλη Κοβάσεβιτς αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

 

Τελευταία Νέα