Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Ισόπαλο το ντέρμπι, ανοιχτή η πρωτιά στον όμιλο

Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Ισόπαλο το ντέρμπι, ανοιχτή η πρωτιά στον όμιλο

bet365

Σούπερ ντέρμπι στο Ζέγκεντ, με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών να αναδεικνύεται ισόπαλη με την Ισπανία 10-10 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την πρώτη θέση στον όμιλο να μένει ανοιχτή.

Όπως η εθνική ομάδα ανδρών, έτσι και η εθνική γυναικών αναδείχθηκε ισόπαλη 10-10 με την Ισπανία, στο δικό της ντέρμπι για τον όμιλο του Ζέγκεντ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, με ανατροπές στο σκορ και τα δύο εθνικά συγκροτήματα είχαν τις ευκαιρίες τους να πάρουν τη νίκη, την 1η θέση στον Δ' Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Όμως η ισοπαλία αφήνει ανοικτή την πρώτη θέση μέχρι και την Παρασκευή, οπότε με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής θα βγει και η τελική κατάταξη.

Ζητά νίκη με 11 γκολ κόντρα στη Γαλλία

Η εθνική ομάδα για να πάρει την 1η θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, θα πρέπει να νικήσει τη Γαλλία με διαφορά 11 γκολ με τη Γαλλία την Παρασκευή (24/6, 20:30). Σύμφωνα με τους κανονισμό της FINA, αν Ελλάδα και Ισπανία ισοβαθμήσουν στους 5β., το πρώτο κριτήριο είναι τι θα κάνουν στα παιχνίδια τους με τον 3ο του ομίλου, που θα είναι η Γαλλία. Στην πρώτη αγωνιστική η Ισπανία νίκησε τη Γαλλία 18-8, που σημαίνει πως η εθνική ομάδα αν καλύψει αυτό το +10 θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.



Τα τέσσερα χαμένα +2

Η ανανεωμένη εθνική ομάδα δημιούργησε σε τέσσερις περιπτώσεις διαφορές δύο γκολ, όμως οι Ισπανίδες είχαν τον τρόπο να ισοφαρίζουν.
Με την Ελεθερία Πλευρίτου να μπαίνει φουριόζα με δύο γκολ και την Ειρήνη Νίνου να περνά την μπάλα κάτω από τα χέρια της Έστερ Ράμος έγινε το 3-1.
Στο 2ο οκτάλεπτο το σκορ τράβηξε η οικογένεια Πλευρίτου: Η Ελευθερία και η Βασιλική έκαναν το 5-3, η Μαργαρίτα το 6-4, όμως πριν φθάσουμε στο ημίχρονο η Ισπανία είχε κάνει το 6-6. Στο ημίχρονο ο Ότσα άλλαξε τερματοφύλακα, με την πολύπειρη Εστερ Ράμος να έχει μια απόκρουση σε επτά σουτ.

Από ανατροπή σε ανατροπή

Το 3ο οκτάλεπτο άρχισε με την Ιωάννα Σταματοπούλου να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι από την Εσπάρ και στη συνέχεια το ίδιο σενάριο: Γκολ οι Βασιλική Πλευρίτου και Ελενα Ξενάκη να κάνουν το 8-6, στα 3:45 πριν από το τέλος της περιόδου. Ενδιάμεσα η Ειρήνη Νίνου νικήθηκε από την Τέρε σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Ισπανίδες απάντησαν πριν βγει η περίοδος, με τη θηριώδη Πάουλα Λέιτον να γυρίζει από τα 2μ., τη Μαργαρίτα Πλευρίτου μάταια να προσπαθεί να τη μαρκάρει, για το 8-8.

Η Ισπανία προσπέρασε για πρώτη φορά μετά το αρχικό 1-0, με την Ρουίθ Μπαρίλ και με σερί 3-0 προηγήθηκε 9-8 (6:26). Όμως οι παίκτριες της εθνικής ομάδας έδειξαν ψυχικά αποθέματα κι αυτό περνά στα συν, η Ξενάκη (5:09) και η Β. Πλευρίτου (3:10), έφεραν την ανατροπή 10-9, με τη Ρουίζ Μπαρίλ να διαμορφώνει το τελικό σκορ, ένα λεπτό πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-2, 2-2

Ισπανία (Ότσα): Έστερ Ράμος (1/7, 14%), Νόγκουε, Εσπάρ 1/6, Ορτίθ 3/9, Πέρεζ Βίβας, Γκονζάλεθ 0/1, Ρουίθ Μπάριλ 4/10, Πένα, Φόρτσα 0/3, Κάμους, Γκαρσία 1/2, Λέιτον 1/3, Τέρε (7/11, 44%).

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου (9/19 αποκρούσεις, 47%), Ελ. Πλευρίτου 3/7, Χυδηριώτη 0/1, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 1/5, Ξενάκη 2/5, Νίνου 1/3, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 3/8, Γιαννοπούλου 0/1, Μυριοκεφαλιτάκη 0/1, Σωτηρέλη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα