Ολυμπιακός – Εθνικός 9-6: Κυρίαρχος και έτοιμος να σηκώσει το Κύπελλο

Ολυμπιακός – Εθνικός 9-6: Κυρίαρχος και έτοιμος να σηκώσει το Κύπελλο

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στον Εθνικό και οδεύει για το 4ο κύπελλο της ιστορίας του σε πέντε διοργανώσεις στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Το πειραϊκό ντέρμπι εδώ στη Λάρισα στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση γυναικών είχε για πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης κυριάρχησαν του συμπολίτη και Κυπελλούχου Εθνικού με 9-6 στο 2ο ημιτελικό του Final 4 και είναι έτοιμες να σηκώσουν το 4ο Κύπελλο της ιστορίας τους, σε πέντε συνολικά διοργανώσεις που έχουν γίνει συνολικά.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Κυριακής (17/4, 17:00, ΕΡΤ) θα είναι η Γλυφάδα, που νωρίτερα υπέταξε την ΑΕΚ με 8-7.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού βασιζόμενες στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία κράτησε τον Εθνικό χωρίς γκολ στα πρώτα 12 λεπτά του ημιτελικού και εκεί έθεσε τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 4-0 και παρότι έχασαν με αντικατάσταση μια από τις δύο φουνταριστές, τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (2:38 α’ οκτάλεπτου) δεν επηρεάστηκαν.

Ο Εθνικός μείωσε σε 4-2, όμως ο Ολυμπιακός έχοντας περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του, κράτησε τον έλεγχο του αγώνα. Η Ελενα Ξενάκη στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου έκανε το 6-2, με τη φουνταριστή του Ολυμπιακού να έχει πολλά κέφια και με νέο δικό της γκολ και ένα της Τριχά ο Ολυμπιακός να φθάνει στο 8-3.

Τα γκολ των Ιωάννα Χαραλαμπίδη και Πάρκες έφεραν τον Εθνικό στο 8-5, η Ιωάννα Σταματοπούλου στην παίκτρια παραπάνω απέκρουσε το σουτ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη και διατήρησε το +3 για τον Ολυμπιακό στο κλείσιμο της τελευταίας περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-2, 3-3, 1-1

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Χαλδαίου, Πλευρίτου Β. 1, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Δρακωτού

Εθνικός Πειραιώς (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Χαραλαμπίδη Ι 1., Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Αλ., Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη Στ.., Μπενέκου Ι., Καραμπέτσου, Τζόνσον

 

Τελευταία Νέα